Florin Piersic şi Draga Olteanu Matei, la lansarea cărţii lui Grigore Gonța
https://www.ziarulmetropolis.ro/florin-piersic-si-draga-olteanu-matei-la-lansarea-cartii-lui-grigore-gonta/

Grigore Gonţa, regizor, actor şi fost director-adjunct al Teatrului Naţional Bucureşti, îşi lansează romanul „Asta-i viaţa!” în foaierul Teatrului Naţional ”Vasile Alecsandri” Iaşi, joi 2 iulie, începând cu ora 18:00.

Un articol de Petre Ivan|1 iulie 2015

La eveniment vor participa personalități din domeniul teatral și literar. Invitați speciali: Florin Piersic, Draga Olteanu Matei, Claudiu Bleonț, Eugenia Maci.

„Nu știu ce m-a făcut să scriu această carte! Poate tinerețea! Sau a doua tinerețe! Sau curajul libertății lăuntrice al bucuriei de viață pe care o aveam în prima tinerețe și care acum mă surprinde cu vigoarea fanteziei, la fel de nestăvilit ca atunci”, scrie autorul Grigore Gonța.

Romanul reprezintă o aventură în memoria protagonistului, Cristi, în care sunt țesute istoria, dragostea, cariera și emoțiile puternice. Povestea a doi prieteni, unul dirijor iar celălalt plastician, a căror prietenie durează 70 de ani, în contextul istoric al Bucureștiului anilor 1940 – 2010.

”După ce am scris scenarii de radio și televiziune, nenumărate variante scenice ale unor piese de teatru, după dramatizări de

Grigore Gonța şi cartea sa, Asta-i viaţa!

Grigore Gonța şi cartea sa, Asta-i viaţa!

romane, iată-mă acum autor al unei cărți – roman, frescă, dar plină de viață.”, mai spune Gonţa.

Dotat cu o inteligență actoricească rar întâlnită, regizorul Grigore Gonța, efervescent, profund documentat și vizionar, a dăruit teatrului românesc spectacole de păstrat în amintire. Datorită acestor calități se află în panoplia de elită a acestei țări. –Marin Moraru, actor

Despre Grigore Gonța

Autorul Grigore Gonța este actor, regizor, fost profesor universitar și director general al mai multe teatre, printre care și director-adjunct al Teatrului Național din București și societar de onoare al Teatrului Național din București.

De-a lungul carierei de actor, a jucat nenumărate roluri în piese de comedie și în seriale TV, iar ca regizor a pus în scenă numeroase piese în teatre din țară și din străinătate.

Foto: Florin Piersic,  Draga Olteanu Matei, Grigore Gonța

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.