Fluturii sunt liberi – eveniment caritabil la Teatrul EXCELSIOR. „Ajută elevii nevăzători să aibă manuale”
https://www.ziarulmetropolis.ro/fluturii-sunt-liberi-eveniment-caritabil-la-teatrul-excelsior-ajuta-elevii-nevazatori-sa-aiba-manuale/

 Joi, 9 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la Teatrul EXCELSIOR va avea loc o reprezentaţie specială a spectacolului Fluturii sunt liberi de Leonard Gershe. Evenimentul este dedicat colectării de fonduri în vederea tipăririi de manuale pentru elevii cu deficienţe de vedere.

Un articol de Petre Ivan|7 noiembrie 2017

Acest demers de solidaritate face parte din Campania Ajută elevii nevăzători să aibă manuale demarată de actorul Alex Călin în colaborare cu Fundația Cartea Călătoare.

Biletele pot fi cumpărate online de pe site-ul www.bilet.ro, prețul fiind de 100 de lei. Suma strânsă în urma cumpărării biletelor va fi virată direct în contul Fundației Cartea Călătoare.

Cu ocazia acestui eveniment, Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR lansează un proiect socio-umanitar intitulat Și noi vedem teatru! dedicat copiilor și tinerilor cu deficiențe de vedere.

O parte importantă a misiunii pe care Teatrul EXCELSIOR și-o asumă este aceea de a crea și desfășura proiecte social-umanitare pentru copii și tineri. Astfel, programul Și noi vedem teatru! contribuie la reintegrarea socială a tinerilor cu deficiențe de vedere, o categorie de public defavorizată, care în prezent nu se poate bucura de o ofertă culturală adaptată nevoilor sale.

Prin acest program, Teatrul EXCELSIOR își propune să dedice, în fiecare lună, un spectacol din repertoriul său tinerilor cu deficiențe de vedere, adaptându-l orizontului de receptare specific acestora.

Înainte de reprezentația propriu-zisă, spectatorii nevăzători vor face o călătorie senzorială pe scenă pentru a se familiariza cu elementele decorului și pentru a-și crea astfel o imagine mentală a spațiului de joc.

Apoi, cu ajutorul unor căști emițător-receptor, acțiunea piesei va fi descrisă în timp real de către un povestitor avizat.

Aceste transpuneri ale spectacolelor vor îmbogăți orizontul copiilor și adolescenților cu deficiențe de vedere, facilitându-le astfel accesul la experiențe unice, revelatoare, prin contactul direct cu lumea teatrului.

Foto: Fluturii sunt liberi  – facebook

 

05
/01
/16

Ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc pe 21 mai şi va fi marcată de o premieră - publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile, pentru instituţiile muzeale din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară.

05
/01
/16

În weekend-ul dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 88-a ediție a premiilor Oscar, șase dintre producțiile propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate la Cinema Union din București.

05
/01
/16

Ştiaţi că într-o zi de 5 ianuarie se inaugura Teatrul de Comedie din București, la iniţiativa lui Radu Beligan? Ajuns astăzi la venerabila vârstă de 97 de ani, maestrul Beligan a fost directorul instituţiei timp de opt ani, în perioada 1961 — 1969.

05
/01
/16

Într-o zi de 5 ianuarie (1932) se năştea Umberto Eco, unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Eseurile sale sunt adevărate modele ale genului. Strălucitoarea sa operă romanescă, începută în 1980 cu Numele trandafirului, este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor şi aluziilor culturale.

04
/01
/16

Pe  5, 6 și 7 ianuarie, la Sala Mică de la Teatrul Excelsior, are loc ÎnScenarii, un festival de spectacole și filme făcute de adolescenţi. Pentru că "sfârşitul încununează opera", ultima seară se va încheia cu spectacolul ”O femeie singură”, ce o va avea ca protagonistă pe actriţa Maia Morgenstern.

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.