FNT vă invită la licitația caritabilă „Dăruind vei dobândi”
https://www.ziarulmetropolis.ro/fnt-va-invita-la-licitatia-caritabila-daruind-vei-dobandi/

Sâmbătă, în penultima zi a Festivalului Naţional de Teatru, vă aşteptăm alături de noi pentru a încerca să dăm din nou sens noţiunii de omenie.

Un articol de Liliana Matei|25 octombrie 2019

Gândul fiecăruia dintre noi către artiştii care au slujit timp de o viaţă publicul şi scena şi care acum se află în nevoie – se poate materializa într-un ajutor concret, dacă răspundeţi în număr cât mai mare invitaţiei noastre:

Astfel, în data de 26 octombrie, începând cu orele 12.00, la sediul Galeriilor Artmark (Str. C.A. Rosetti, nr.5), FNT vă invită la o licitaţie caritabilă cu diferite obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, oferite de către artişti de seamă ai momentului, sau de familiile acestora.

Sumele strânse din vânzarea acestor obiecte vor fi donate programului caritabil iniţiat de UNITER – Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”.

Licitaţia caritabilă, desfăşurată sub genericul „Dăruind vei dobândi”, va scoate la lumină – pentru al şaselea an consecutiv în FNT –  zeci de lucruri personale donate de actori, sau de familiile şi prietenii acestora. Sunt obiecte-martor, încărcate de emoţie umană şi artistică: schiţe celebre de decor şi costume din spectacole memorabile, lucrări de pictură semnate de artişti consacraţi, lucrări de grafică sau fotografie, bijuterii, precum şi alte artefacte aparţinând unor momente de graţie petrecute pe scena românească de-a lungul timpului. Amatorii de artă care se vor afla la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racoviţă în penultima zi de Festival se vor pune, prin achiziţiile lor, în slujba celor ce-au oferit în viaţa petrecută pe scenă sau din culise, emoţia. E un mod simplu în care puteţi contribui la readucerea zâmbetului pe faţa unor artişti, scoţându-i din uitarea şi nevoile în care au fost împinşi de meandrele vieţii.

Între donatori îi veţi putea regăsi (conform ordinii alfabetice a licitaţiei) pe: Nina Brumușilă, Liliana Cenean, Andrei Ciubotaru, Florin Ciubotaru, Iulia Candea Daradici, Teodora Dinulescu, Remus Alexandru Gabor, Sorin Ilfoveanu, Rareș Kereches, Clara Labancz, Lucian Liciu, Horaţiu Mălaele, Lia Manţoc, Ruxandra Onofrei, Anca Pâslaru, Cristian Pepino, Anca Răduţă, Daniel Răduţă ş.a..

Puteţi afla informaţii suplimentare despre preţurile de pornire şi organizatori, dar şi să vizualizaţi obiectele donate care vor fi scoase la licitaţie pe site-ul online Artmark, urmând link-ul:

https://www.artmark.ro/auction/licitatia-uniter

https://fnt.ro/2019/invitatie-la-licitatia-daruind-vei-dobandi/

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.