FNT vă invită la licitația caritabilă „Dăruind vei dobândi”
https://www.ziarulmetropolis.ro/fnt-va-invita-la-licitatia-caritabila-daruind-vei-dobandi/

Sâmbătă, în penultima zi a Festivalului Naţional de Teatru, vă aşteptăm alături de noi pentru a încerca să dăm din nou sens noţiunii de omenie.

Un articol de Liliana Matei|25 octombrie 2019

Gândul fiecăruia dintre noi către artiştii care au slujit timp de o viaţă publicul şi scena şi care acum se află în nevoie – se poate materializa într-un ajutor concret, dacă răspundeţi în număr cât mai mare invitaţiei noastre:

Astfel, în data de 26 octombrie, începând cu orele 12.00, la sediul Galeriilor Artmark (Str. C.A. Rosetti, nr.5), FNT vă invită la o licitaţie caritabilă cu diferite obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, oferite de către artişti de seamă ai momentului, sau de familiile acestora.

Sumele strânse din vânzarea acestor obiecte vor fi donate programului caritabil iniţiat de UNITER – Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”.

Licitaţia caritabilă, desfăşurată sub genericul „Dăruind vei dobândi”, va scoate la lumină – pentru al şaselea an consecutiv în FNT –  zeci de lucruri personale donate de actori, sau de familiile şi prietenii acestora. Sunt obiecte-martor, încărcate de emoţie umană şi artistică: schiţe celebre de decor şi costume din spectacole memorabile, lucrări de pictură semnate de artişti consacraţi, lucrări de grafică sau fotografie, bijuterii, precum şi alte artefacte aparţinând unor momente de graţie petrecute pe scena românească de-a lungul timpului. Amatorii de artă care se vor afla la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racoviţă în penultima zi de Festival se vor pune, prin achiziţiile lor, în slujba celor ce-au oferit în viaţa petrecută pe scenă sau din culise, emoţia. E un mod simplu în care puteţi contribui la readucerea zâmbetului pe faţa unor artişti, scoţându-i din uitarea şi nevoile în care au fost împinşi de meandrele vieţii.

Între donatori îi veţi putea regăsi (conform ordinii alfabetice a licitaţiei) pe: Nina Brumușilă, Liliana Cenean, Andrei Ciubotaru, Florin Ciubotaru, Iulia Candea Daradici, Teodora Dinulescu, Remus Alexandru Gabor, Sorin Ilfoveanu, Rareș Kereches, Clara Labancz, Lucian Liciu, Horaţiu Mălaele, Lia Manţoc, Ruxandra Onofrei, Anca Pâslaru, Cristian Pepino, Anca Răduţă, Daniel Răduţă ş.a..

Puteţi afla informaţii suplimentare despre preţurile de pornire şi organizatori, dar şi să vizualizaţi obiectele donate care vor fi scoase la licitaţie pe site-ul online Artmark, urmând link-ul:

https://www.artmark.ro/auction/licitatia-uniter

https://fnt.ro/2019/invitatie-la-licitatia-daruind-vei-dobandi/

17
/11
/14

Art Out dorește să reunească toți pasionații de artă și să deschidă orizontul artistic al celor neinițiați. Descoperiți tainele vechilor maeştri, aflând istoria unor monumente şi a unor colecţii de artă. Experimentați fascinantul drum al artei printr-o serie de ateliere care vor avea loc în perioada noiembrie-decembrie.

17
/11
/14

Tom şi Jerry, Lecţia de violoncel, Două loturi, Conversaţia după înmormântare, Copilăria lui Bach, Mincinosul, Meşteşugul vieţii, Comedie de modă veche, Bună seara, domnule Wilde, Zelda, Povestea lui Jeste şi multe alte spectacole pe scenele bucureştene, în perioada 17 - 23 noiembrie

17
/11
/14

Casa de Producție TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineața pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

17
/11
/14

„Câți locuitori are România... 20 de milioane? Merg din sat în sat și tot o să-l găsesc pe Paganini”. Imaginați-vă fraza asta spună în engleză, cu accent scoțian și siguranța de sine a omului care a făcut carieră la Hollywood.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.

15
/11
/14

La 25 de ani de la revoluție, "Baricada Culturală" - proiect realizat de Radio România Cultural în parteneriat cu Docuart - oferă șansa cunoașterii și înțelegerii în profunzime a unei perioadei gri, comuniste, prin mijlocul artei cinematografice, instrument accesibil tuturor.

15
/11
/14

Aşteptând să înceapă spectacolul lui Silviu Purcărete “Moliendo Café” (Măcinând cafeaua”), te laşi prada pentru câteva minute unor gânduri legate de starea ta atunci când îţi pregăteşti o cafea acasă, la birou sau când îţi cumperi o cafea, zăbovind în gară sau în aeroport, când ţi se serveşte o cafea fie că eşti într-o vizită, fie că eşti într-o cafenea, într-un birt...

15
/11
/14

Domnule Woody Allen, aveți dreptate: un zâmbet feminin fermecător îl poate da peste cap chiar și pe cel mai rațional bărbat. Iar Colin Firth joacă impecabil personajul autosuficient asaltat de un cocktail de ridicol, nesiguranță și surescitare la întâlnirea cu o femeie frumoasă, interpretată de grațioasa Emma Stone.

14
/11
/14

Deux jours, une nuit / Două zile, o noapte, în regia fraţilor Dardenne, cu Marillon Cotillard (La Vie en Rose, Inception, The Dark Knight Rises), câştigătoarea Oscar-ului din 2008, va avea premiera vineri, 21 noiembrie, distribuit în România de Independenţa Film, după ce anul acesta a făcut parte din Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes.

14
/11
/14

Vineri, 14 noiembrie, începând cu ora 19:30, energia, cultura și educația alternativă prin artă, specifice Festivalului Național de Teatru Ideo Ideis, vin pe scena ArCuB din București, la prima ediție a evenimentului Noaptea Teatru Tânăr. Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile.

14
/11
/14

Folosim în vorbirea curentă mai multe expresii provenite din limba latină și care au rezistat testului timpului, fiind încărcate de semnificații - curriculum vitae, sui-generis, in vino veritas, in extremis, post mortem, hic et nunc, persona non grata, grosso modo etc.