Foc, un spectacol inspirat de tragedia produsă în Clubul Colectiv
https://www.ziarulmetropolis.ro/foc-un-spectacol-inspirat-de-tragedia-produsa-in-clubul-colectiv/

Teatrul Municipal ‘Bacovia’ din Bacău pregăteşte, pentru duminică, o premieră absolută a spectacolului cu piesa “Foc”, un text scris de actorul băcăuan Valentin Branişte, inspirat din tragedia produsă în Clubul Colectiv din Bucureşti, în care şi-au pierdut viaţa până în prezent 54 de tineri.

Un articol de Petre Ivan|13 Noiembrie 2015

Potrivit autorului piesei, care este și regizorul spectacolului, “în spiritul subiectului”, suportul muzical este asigurat de melodii interpretate de formația Bucovina, în care a activat Adrian Rugină, eroul de la Colectiv care și-a pierdut viața salvând cinci vieți din incendiu.

Valentin Braniște a mai spus că are drept invitați speciali la premieră “preoți și rockeri băcăuani, pentru a se cunoaște și începe un dialog”.

Accesul la acest spectacol se va face pe bază de donații, în limita locurilor disponibile, urmând ca banii strânși în urma evenimentului să fie folosiți în scopul ajutorării victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

Premiera spectacolului de teatru “Foc” va fi prefațată, vineri, de o altă producție teatrală prezentată cu același scop caritabil.

Teatrului Municipal Bacovia i s-au asociat în acest demers umanitar trupele de teatru pentru adolescenți, Act Bacău și Nobody’s Group, cu spectacolul “We are One for Colectiv”, o producție teatrală unitară, scrisă, regizată și interpretată de membrii celor două trupe de tineri băcăuani.

Foto: Tragedie Clubul Colectiv – facebook

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »