Folia, Shakespeare & Co, în avanpremieră la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/folia-shakespeare-co-in-avanpremiera-la-teatrul-metroplis/

Coregraful Gigi Căciuleanu pregăteşte o montare inedită a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co„, dar şi un turneu naţional şi internaţional fără precedent. La finalul lunii aprilie, o montare a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co” va avea avanpremiera la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Gigi Căciuleanu a fost distins cu Premiul pentru Forţarea Limitelor, în cadrul Galei […]

Un articol de Petre Ivan|8 martie 2014

Coregraful Gigi Căciuleanu pregăteşte o montare inedită a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co„, dar şi un turneu naţional şi internaţional fără precedent. La finalul lunii aprilie, o montare a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co” va avea avanpremiera la Teatrul Metropolis din Bucureşti.

Gigi Căciuleanu a fost distins cu Premiul pentru Forţarea Limitelor, în cadrul Galei Mediafax 2014, desfăşurată pe 4 martie la Ateneul Român din Bucureşti. Cel care i-a oferit premiul lui Gigi Căciuleanu a fost personajul Henri Coandă, interpretat de cunoscutul actor Vladimir Găitan, notează Mediafax.

De asemenea, Gigi Căciuleanu are în pregătire un turneu naţional şi internaţional fără precedent, care va avea loc în toamnă şi va reuni mai multe spectacole şi dezbateri.

Trecând prin Caragiale şi Shakespeare, turneul îi provoacă pe români şi propune o viziune nouă asupra unei teme sensibile, identitatea naţională: „românii nu sunt diferiţi, ci universali”.

Folia

„Ideea mea a fost să prelucrez artistic nişte teme naţionale şi să le adaptez la modernitate”, spune Căciuleanu despre Folia, Shakespeare & Co

Coregraf, balerin şi profesor de talie internaţională, Gigi Căciuleanu este director artistic al Baletului Naţional din Chile din anul 2001.

Îşi împarte activitatea de creaţie coregrafică între Compania sa din Paris, Baletul Naţional Chilian şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

În 2002 a primit la Santiago premiul Altazor, echivalent chilian al Oscarului, pentru spectacolul „Gente”. În 2003 a fost numit cel mai bun coregraf internaţional al anului de către Cercul Criticilor de Artă din Chile.

Gigi Căciuleanu este decorat în Franţa cu titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, şi în România cu Steaua României în grad de Cavaler.

Foto: Folia, Shakespeare & Co şi Gigi Căciuleanu- facebook şi wikipedia

21
/06
/15

Regizorul și producătorul de film american Martin Scorsese va primi Premiul Lumiere 2015, în cadrul Festivalului de Film de la Lyon, care se va desfășura între 12 și 18 octombrie. Sophia Loren va fi invitata de onoare a festivalului.

21
/06
/15

Născut în 1927 regizorul de teatru Vlad Mugur ar fi împlinit în 22 iunie, 88 de ani. Casa de producție vă propune „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, un spectacol realizat cu trupa Teatrului din Craiova, de la a cărui înființare în 1850 aniversăm 165 de ani. Spectacolul poate fi vizionat luni, luni, 22 iunie, de la ora 20:10, la TVR2.

19
/06
/15

Sezonul al doilea al serialului "Detectivii din California/ True Detective" va fi difuzat în premieră, în România, la televiziunea HBO, luni, de la ora 20.00, primul episod al noii serii putând fi urmărit din aceeaşi zi şi pe HBO GO, fără abonament. HBO România va difuza începând din 22 iunie, în fiecare luni, de la ora 20.00, câte unul dintre cele opt episoade ale serialului "Detectivii din California II/ True Detective II".

19
/06
/15

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), desfăşurat între 12 şi 21 iunie) a împrăştiat culori proaspete peste seculara cetate Hermannstadt. Artele spectacolului deţin din nou supremaţia, oraşul devenind o imensă scenă.

19
/06
/15

CRONICĂ DE FILM Câştigător al trofeului pentru cel mai bun lungmetraj românesc de debut la TIFF, unde a fost prezentat recent în premieră, deşi avea anunţată lansarea în 2014, „Lumea e a mea”, de Nicolae Constantin Tănase, ar putea trece drept o încercare proaspătă în peisaj.

18
/06
/15

Străzile orașului vor fi inundate de sunete și culori în ultimele zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În zona pietonală Nicolae Bălcescu, în Piața Mică și Piața Mare, dar și la Muzeul Astra, spectacole de pe trei continente vin în fața publicului cu statui vivante, baloane zburătoare cu apă, dansuri amerindiene și muzică indiană.