Folia, Shakespeare & Co, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/folia-shakespeare-co-la-tvr-2/

În această seară, de la ora 20:10, pe TVR 2, iubitorii teatrului pot vedea „SHAKESPEARE, FOLIA & CO”, de Gigi Căciuleanu , prima reprezentaţie din ciclul Shakespeare 400, un program care marchează cei 400 de ani de la moartea celui mai cunoscut dramaturg din istorie. Versiunea tv a spectacolului este o coproducţie a TVR şi Teatrul Metropolis.

Un articol de Petre Ivan|18 ianuarie 2016

Anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare.

Casa de Producție TVR îi invită pe iubitorii teatrului pe tot parcursul anului 2016 la Shakespeare 400, un program care va conţine montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria și, în egală măsură, istoria teatrului, actori cu har și forță.

Luni, 18 ianuarie, telespectatorii TVR pot urmări spectacolul SHAKESPEARE, FOLIA & CO, o incursiune a maestrului Gigi Căciuleanu în lumea lui William Shakespeare, incursiune făcuta prin mijloacele teatrului coregrafic, concept unic al artistului român. Versiunea tv a spectacolului FOLIA, SHAKESPEARE & CO este o coproducţie a Televiziunii Române, prin Casa de Producţie, cu Fundaţia Art Production şi Teatrul Metropolis.

Folia, Shakespeare & Co – INFO

Echipa TVR – Regizor artistic: Andrei Măgălie.

Director de imagine: Vlad Tănase.

Imagine: Eugen Demetercă, Dragoş Ionescu, Dan Stoian, George Leca. Sunet: Răzvan Niţescu, Valentin Bartolomeu.Shakespeare

Montaj: Rodica Rădulescu.

Producător: Lucia Constantinescu, echipa studioului 3.

Producător coordonator: Demeter András István

Un spectacol de Gigi Căciuleanu

Asistent corepetitor: Lelia Marcu-Vladu

Scenografia: Corina Gramoșteanu

Muzica: Paul Ilea/Light design: Alin Popa/Texte: William Shakespeare

DansActori: Rasmina Calbajos/ Relu Dobrin/Lari Cosmin Giorgescu/Lucile Julaud/Stefan Lupu/ Ioana Macarie/Ioana Marchidan/ Adrian Nour/ Cristian Osolos/ Arcadie Rusu/ Diana Spiridon

„Prieten bun, de dragul lui Iisus abţine-te să dezgropi praful de aici. Binecuvântat fie cel ce lasă în tihnă aceste pietre şi blestemat fie cel ce-mi mişcă oasele” – piatra funerară de pe mormântul lui Shakespeare.

Foto: Folia, Shakespeare & Co – tvr.ro

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.