Fotbal, oameni, drame și bucurii. MONDIALUL Metropolis – ep 35
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotbal-oameni-drame-si-bucurii-mondialul-metropolis-ep-35/

Lumea întreagă este atentă la ce fac câţiva fotbalişti de top, dar nu e mai puţin adevărat că foarte mulţi oameni de pe această planetă au urmărit cu ”atenţie şi îngrijorare”, cum ar spune un preşedinte dâmboviţean, ce se întâmplă cu câţiva micuţi sportivi din Thailanda.

Un articol de Dedes|11 iulie 2018

Franța a ajuns în finala Campionatului Mondial învingând Belgia, nu neapărat ”din talent” cât mai ales cu ajutorul… istoriei fotbalistice. Despre meci s-au spus multe, a fost evident încă de la începutul turneului că Franța are o echipă capabilă să triumfe, iar la cum s-au mișcat lucrurile până acum, doar printr-o minune va fi împiedicată să facă acest lucru.

Criticat pentru multe, unul dintre liderii echipei Franței, Paul Pogba,  a făcut un gest de mare omenie din mijlocul unei bucurii explozive, care pe mulți i-ar duce cu mintea în cu totul alte direcții.

Omul a făcut o dedicație: “Această victorie merge către eroii zilei. Bravo băieţi, ați fost cu adevărat puternici #thaicaverescue #chiangrai. Mesajul este pentru ei, sper să le ofer victoria tuturor acestor copii. Fotbalul se joacă timp de 90 de minute, iar după aceea este viaţa normală. Iar acest lucru este, de asemenea, foarte important. Noi trăim visurile noastre, însă nu trebuie să uităm persoanele din afară şi viaţa adevărată”, a scris Pogba pe contul său Twitter, deasupra unei fotografii cu cei 12 tineri fotbalişti, care au rămas captivi într-o peşteră inundată timp de două săptămâni, înainte de a fi salvaţi, la capătul unei operaţiuni de amploare.

Despre asta ar trebui să fie vorba, indiferent de cât de mulți sau puțini bani câștigăm de pe urma fotbalului: să nu uităm să fim oameni, să fim atenți la ce se întâmplă în jurul nostru.

Foto: Mondialul Metropolis – facebook

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)