Fotografia pentru copii – curs foto în week-end, cu Simion Buia
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografia-pentru-copii-curs-foto-in-week-end-cu-simion-buia/

Simion Buia, unul dintre cei mai experimentaţi şi originali fotografi din România, susţine un curs de fotografie pentru copii, la Librăria Cărtureşti de pe Strada Pictor Arthur Verona, Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2015

E bine să îi învăţăm pe copii să fotografieze, deoarece creierul lor se va dezvolta diferit de al celorlalţi. Vor compune altfel imaginea dupa ce vor fi iniţiaţi în regulile de compoziţie, vor întelege altfel culorile după ce îşi vor însuşi lecţiile despre interpretarea culorilor în viziunea lui Goethe, vor înţelege viteza şi profunzimea de câmp – în fotografie, în artă. Şi probabil că vor fi ataşaţi toată viaţa de vizual – după aceste cursuri de fotografie pentru copii.

– Cursul este structurat pentru copii cu vârsta între 8 – 14 ani.

– Durează 1 lună, are 8 întâlniri de câte 2 ore sâmbăta + duminica.

– Total: 8 sesiuni /16 ore / 4 week-end-uri.

– Loc de desfăşurare: Cărtureşti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

– Zile de curs: sâmbăta şi duminica.

– Ore de curs: sâmbăta între orele 16-18 şi duminica între orele 10-12.

Trainerul fotograf este Simion Buia, tatăl unei fetiţe de aproape 7 ani – Martha – care este pasionată de fotografie şi care a deprins abilităţile, cunoştinţele şi pasiunea de la tatăl ei.

Copyright-Simion-Buia-Tel-0763654920-09456-777x516

Grupurile sunt formate din maximum opt copii, iar fiecare dintre ei va primi atenţia cuvenită. Fiecare copil va exersa cu un aparat foto pus la dispoziţie de Academia de Fotografie, ca atare nu e nevoie să îi cumpăraţi copilului un aparat foto.

Părinţii sau tutorul copiilor nu pot participa la curs, sunt însă bineveniţi să asiste la prima sesiune pentru a observa cum se simte copilul lor şi pentru a vedea abilităţile trainerului.

La sfarsitul cursului, fiecare copil va primi o diplomă de participare. Academia de Fotografie a programat urmatorul curs de fotografie pentru copii între 28 martie – 19 aprilie.

P9850449-copy-mic

Agenda

– Iniţiere în tehnica fotografică: aparatele de fotografiat: Compact, DSLR, Mirrorless
– Practică fotografică utilizând diferite moduri/scene ale aparatului compact
– Fotografierea de portret – utilizarea luminii naturale şi artificiale
– Proiectarea şi discutarea imaginilor de portret
– Obiectivele aparatului foto şi efectele sale: superangular, teleobiectiv, fisheye
– Exercitii practice utilizând diferite obiective

– Initiere in compozitie: fotografierea în natură la Muzeul Satului
– Înţelegerea diafragmei // Practică fotografică
– Înţelegerea timpului de expunere // Practică fotografică
– Înţelegerea sensibilităţii (ISO) // Practică fotografică
– Filmarea cu aparatul foto: ce trebuie să avem în vedere tehnic şi estetic

Copyright-Simion-Buia-Tel-0763654920-095541-777x516

Fotografia pentru copii – curs foto in week-end

Data cursului: 28 martie – 19 aprilie \ sâmbăta + duminica

Trainer: Simion Buia

Sambăta h: 16-18 / Duminica h: 10-12

Cărturesti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

Număr lecții: 8

Locuri disponibile: 8

Cost: 399 Lei +Tva

Direct info: Tel: 0763654920

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.