Fotografia pentru copii – curs foto în week-end, cu Simion Buia
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografia-pentru-copii-curs-foto-in-week-end-cu-simion-buia/

Simion Buia, unul dintre cei mai experimentaţi şi originali fotografi din România, susţine un curs de fotografie pentru copii, la Librăria Cărtureşti de pe Strada Pictor Arthur Verona, Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2015

E bine să îi învăţăm pe copii să fotografieze, deoarece creierul lor se va dezvolta diferit de al celorlalţi. Vor compune altfel imaginea dupa ce vor fi iniţiaţi în regulile de compoziţie, vor întelege altfel culorile după ce îşi vor însuşi lecţiile despre interpretarea culorilor în viziunea lui Goethe, vor înţelege viteza şi profunzimea de câmp – în fotografie, în artă. Şi probabil că vor fi ataşaţi toată viaţa de vizual – după aceste cursuri de fotografie pentru copii.

– Cursul este structurat pentru copii cu vârsta între 8 – 14 ani.

– Durează 1 lună, are 8 întâlniri de câte 2 ore sâmbăta + duminica.

– Total: 8 sesiuni /16 ore / 4 week-end-uri.

– Loc de desfăşurare: Cărtureşti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

– Zile de curs: sâmbăta şi duminica.

– Ore de curs: sâmbăta între orele 16-18 şi duminica între orele 10-12.

Trainerul fotograf este Simion Buia, tatăl unei fetiţe de aproape 7 ani – Martha – care este pasionată de fotografie şi care a deprins abilităţile, cunoştinţele şi pasiunea de la tatăl ei.

Copyright-Simion-Buia-Tel-0763654920-09456-777x516

Grupurile sunt formate din maximum opt copii, iar fiecare dintre ei va primi atenţia cuvenită. Fiecare copil va exersa cu un aparat foto pus la dispoziţie de Academia de Fotografie, ca atare nu e nevoie să îi cumpăraţi copilului un aparat foto.

Părinţii sau tutorul copiilor nu pot participa la curs, sunt însă bineveniţi să asiste la prima sesiune pentru a observa cum se simte copilul lor şi pentru a vedea abilităţile trainerului.

La sfarsitul cursului, fiecare copil va primi o diplomă de participare. Academia de Fotografie a programat urmatorul curs de fotografie pentru copii între 28 martie – 19 aprilie.

P9850449-copy-mic

Agenda

– Iniţiere în tehnica fotografică: aparatele de fotografiat: Compact, DSLR, Mirrorless
– Practică fotografică utilizând diferite moduri/scene ale aparatului compact
– Fotografierea de portret – utilizarea luminii naturale şi artificiale
– Proiectarea şi discutarea imaginilor de portret
– Obiectivele aparatului foto şi efectele sale: superangular, teleobiectiv, fisheye
– Exercitii practice utilizând diferite obiective

– Initiere in compozitie: fotografierea în natură la Muzeul Satului
– Înţelegerea diafragmei // Practică fotografică
– Înţelegerea timpului de expunere // Practică fotografică
– Înţelegerea sensibilităţii (ISO) // Practică fotografică
– Filmarea cu aparatul foto: ce trebuie să avem în vedere tehnic şi estetic

Copyright-Simion-Buia-Tel-0763654920-095541-777x516

Fotografia pentru copii – curs foto in week-end

Data cursului: 28 martie – 19 aprilie \ sâmbăta + duminica

Trainer: Simion Buia

Sambăta h: 16-18 / Duminica h: 10-12

Cărturesti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

Număr lecții: 8

Locuri disponibile: 8

Cost: 399 Lei +Tva

Direct info: Tel: 0763654920

04
/08
/21

Ideo Ideis Festivalul #16 propune o săptămână intensă cu un program artistic și social variat, creat atât pentru trupe de liceeni, cât și pentru comunitățile din Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța și Sibiu.Vrem astfel ca festivalul să îi inspire pe adolescenții care îi trec pragul să se întoarcă cu aceeași încăpățânare spre comunitățile lor și să le transforme în spațiile de care au nevoie în propria devenire.

03
/08
/21

Scopul proiectului Eforie Colorat - Intervenție Culturală este să aducă laolaltă artiști plastici și oameni preocupați de bunăstarea mediului înconjurător. Iar pentru că arta nu trebuie să existe numai în galerii, evenimentele au fost concepute astfel încât publicul larg să fie implicat, direct sau indirect, în procesul de creație.

23
/07
/21

Inaugurată în urmă cu o lună la ARCUB, expoziția „Chimonoul întâlnește ia” curatoriată de Iulia Gorneanu a avut parte de un finisaj special în seara zilei de miercuri, 21 iulie, în pasajul Hanului Gabroveni. Fashion styling show-ul – sub direcția artistică a lui Alin Gălățescu – s-a desfășurat în prezența Ambasadorului Japoniei în România, ES Dl Hiroshi Ueda și a prezentat ținute ale designerilor români în ritmuri de muzică live interpretată de Jezebel.

21
/07
/21

Asociația Forumul Artelor Vizuale lansează „Eforie Colorat - Intervenție culturală” inițiază un demers artistic și ecologic ce va schimba atmosfera și peisajul în cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc, Eforie Sud.

21
/07
/21

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din București a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experiență să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

21
/07
/21

Începând de joi, 22 iulie 2021, în clădirea din strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iași, vor funcționa 5 noi muzee: Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poezie(i), Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Copilăriei în Comunism și Muzeul Pogromului de la Iași. În ziua inaugurării, intrarea la toate muzeele componente va fi gratuită.

13
/07
/21

Până pe 5 septembrie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă în expoziția „50 de ani. Școala de Modă din București” o sinteză a activității profesorilor și studenților de la Departamentul Modă din cadrul Universității Naționale de Arte București (UNArte).

28
/06
/21

Printr-o examinare atentă a unor forme de horror folcloric și prin optica ecologistă în care umanul și natura, umanul și non-umanul se suprapun și dialoghează, expoziția explorează intersecția dintre ezoterism și știință, folclor și tehnologie, feminism și ecologie, precum și istorie culturală și ficțiune speculativă.

25
/06
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).