Fotografia pentru copii – curs foto în week-end, cu Simion Buia
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografia-pentru-copii-curs-foto-in-week-end-cu-simion-buia/

Simion Buia, unul dintre cei mai experimentaţi şi originali fotografi din România, susţine un curs de fotografie pentru copii, la Librăria Cărtureşti de pe Strada Pictor Arthur Verona, Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2015

E bine să îi învăţăm pe copii să fotografieze, deoarece creierul lor se va dezvolta diferit de al celorlalţi. Vor compune altfel imaginea dupa ce vor fi iniţiaţi în regulile de compoziţie, vor întelege altfel culorile după ce îşi vor însuşi lecţiile despre interpretarea culorilor în viziunea lui Goethe, vor înţelege viteza şi profunzimea de câmp – în fotografie, în artă. Şi probabil că vor fi ataşaţi toată viaţa de vizual – după aceste cursuri de fotografie pentru copii.

– Cursul este structurat pentru copii cu vârsta între 8 – 14 ani.

– Durează 1 lună, are 8 întâlniri de câte 2 ore sâmbăta + duminica.

– Total: 8 sesiuni /16 ore / 4 week-end-uri.

– Loc de desfăşurare: Cărtureşti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

– Zile de curs: sâmbăta şi duminica.

– Ore de curs: sâmbăta între orele 16-18 şi duminica între orele 10-12.

Trainerul fotograf este Simion Buia, tatăl unei fetiţe de aproape 7 ani – Martha – care este pasionată de fotografie şi care a deprins abilităţile, cunoştinţele şi pasiunea de la tatăl ei.

Copyright-Simion-Buia-Tel-0763654920-09456-777x516

Grupurile sunt formate din maximum opt copii, iar fiecare dintre ei va primi atenţia cuvenită. Fiecare copil va exersa cu un aparat foto pus la dispoziţie de Academia de Fotografie, ca atare nu e nevoie să îi cumpăraţi copilului un aparat foto.

Părinţii sau tutorul copiilor nu pot participa la curs, sunt însă bineveniţi să asiste la prima sesiune pentru a observa cum se simte copilul lor şi pentru a vedea abilităţile trainerului.

La sfarsitul cursului, fiecare copil va primi o diplomă de participare. Academia de Fotografie a programat urmatorul curs de fotografie pentru copii între 28 martie – 19 aprilie.

P9850449-copy-mic

Agenda

– Iniţiere în tehnica fotografică: aparatele de fotografiat: Compact, DSLR, Mirrorless
– Practică fotografică utilizând diferite moduri/scene ale aparatului compact
– Fotografierea de portret – utilizarea luminii naturale şi artificiale
– Proiectarea şi discutarea imaginilor de portret
– Obiectivele aparatului foto şi efectele sale: superangular, teleobiectiv, fisheye
– Exercitii practice utilizând diferite obiective

– Initiere in compozitie: fotografierea în natură la Muzeul Satului
– Înţelegerea diafragmei // Practică fotografică
– Înţelegerea timpului de expunere // Practică fotografică
– Înţelegerea sensibilităţii (ISO) // Practică fotografică
– Filmarea cu aparatul foto: ce trebuie să avem în vedere tehnic şi estetic

Copyright-Simion-Buia-Tel-0763654920-095541-777x516

Fotografia pentru copii – curs foto in week-end

Data cursului: 28 martie – 19 aprilie \ sâmbăta + duminica

Trainer: Simion Buia

Sambăta h: 16-18 / Duminica h: 10-12

Cărturesti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

Număr lecții: 8

Locuri disponibile: 8

Cost: 399 Lei +Tva

Direct info: Tel: 0763654920

05
/03
/18

Astazi, de la ora 20.00, va avea loc la ARCUB, cea de a doua ediție Microistoria. Povești adevărate spuse pe viu. Proiectul arhivează povești ale oamenilor obișnuiți, spuse live chiar de ei, și capabile să-i inspire și pe alții.

08
/02
/18

Iubitorii de poezie și nu numai sunt asteptați, astăzi (8 februarie), de la ora 19.00, la Muzeul Național al Literaturii Române,la sediul MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la lansarea unui mărțișor literar aparte – Cărţişorul de Autor Nichita Stănescu.

07
/02
/18

1.060 de femei artiste din România indexate, un premiu pentru întreaga creație și 10 lucrări de artă donate celui mai vechi muzeu din țară. Sâmbătă 10 februarie 2018, orele 12:30, va avea loc un nou eveniment cuprins în proiectul de cercetare și cultură vizuală „Centenarul femeilor din arta românească”, coordonat de PostModernism Museum în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

05
/02
/18

Manchester Art Gallery a retras temporar un tablou din perioada victoriană - "Hylas and the Nymphs", de JW Waterhouse - în care apar adolescente nud într-o acţiune menită să "încurajeze dezbaterea" despre cum astfel de imagini ar trebui afişate în epoca modernă. În urma reacţiilor apărute în mediul online tabloul a fost expus din nou, la o săptămână de la retragere.

27
/01
/18

Joi, 1 februarie 2018, începând cu ora 19:00, va avea loc o primul eveniment din cadrul expoziției aNORMAL a artistului Gheorghe Rasovszky, deschisă la etajul al treilea al Muzeului Național de Artă Contemporană București în perioada 23 noiembrie 2017 – 1 aprilie 2018.

22
/01
/18

O expoziţie de pictură intitulată „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri”, cu lucrări semnate de artistul Zoltan Lörencz, va fi vernisată marţi, la ora 18.30, la Teatrul „Constantin Tănase”. Expoziţia este itinerantă şi va fi vernisată în luna martie şi la Paris. La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti va rămâne deschisă până pe 28 februarie.

16
/01
/18

Secretarul de stat în Ministerul Culturii, şef al Departamentului Identitate Naţională, Paul Claudiu Cotîrleţ, a declarat luni, la Târgu-Jiu, că la nivel naţional au fost acceptate 2.200 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, pentru care Guvernul a alocat suma de 150 de milioane de lei.

14
/01
/18

Începând de astăzi, timp de 30 de zile, “Ziarul Metropolis” va prezenta  zilnic pe pagina sa de Facebook câte o fotografie din expoziția “On the Path of Hope”/ “Pe calea speranței”, realizată de fotografa Dimitra Stasinopoulou, în cadrul proiectului internațional “Rolul mass-media în tratarea temei refugiaților și migranților”.

12
/01
/18

Geta Brătescu, marea doamnă a artei conceptuale din România, a primit, în atelierul său de lucru, distincția oferită de Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României. Decorația a fost înmânată pe 10 ianuarie 2018 de consilierul prezidențial pentru Cultură, Culte și Centenar, domnul Sergiu Nistor, și de doamna Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român.