Fotografia pentru copii – curs foto în week-end, cu Simion Buia
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografia-pentru-copii-curs-foto-in-week-end-cu-simion-buia/

Simion Buia, unul dintre cei mai experimentaţi şi originali fotografi din România, susţine un curs de fotografie pentru copii, la Librăria Cărtureşti de pe Strada Pictor Arthur Verona, Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2015

E bine să îi învăţăm pe copii să fotografieze, deoarece creierul lor se va dezvolta diferit de al celorlalţi. Vor compune altfel imaginea dupa ce vor fi iniţiaţi în regulile de compoziţie, vor întelege altfel culorile după ce îşi vor însuşi lecţiile despre interpretarea culorilor în viziunea lui Goethe, vor înţelege viteza şi profunzimea de câmp – în fotografie, în artă. Şi probabil că vor fi ataşaţi toată viaţa de vizual – după aceste cursuri de fotografie pentru copii.

– Cursul este structurat pentru copii cu vârsta între 8 – 14 ani.

– Durează 1 lună, are 8 întâlniri de câte 2 ore sâmbăta + duminica.

– Total: 8 sesiuni /16 ore / 4 week-end-uri.

– Loc de desfăşurare: Cărtureşti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

– Zile de curs: sâmbăta şi duminica.

– Ore de curs: sâmbăta între orele 16-18 şi duminica între orele 10-12.

Trainerul fotograf este Simion Buia, tatăl unei fetiţe de aproape 7 ani – Martha – care este pasionată de fotografie şi care a deprins abilităţile, cunoştinţele şi pasiunea de la tatăl ei.

Copyright-Simion-Buia-Tel-0763654920-09456-777x516

Grupurile sunt formate din maximum opt copii, iar fiecare dintre ei va primi atenţia cuvenită. Fiecare copil va exersa cu un aparat foto pus la dispoziţie de Academia de Fotografie, ca atare nu e nevoie să îi cumpăraţi copilului un aparat foto.

Părinţii sau tutorul copiilor nu pot participa la curs, sunt însă bineveniţi să asiste la prima sesiune pentru a observa cum se simte copilul lor şi pentru a vedea abilităţile trainerului.

La sfarsitul cursului, fiecare copil va primi o diplomă de participare. Academia de Fotografie a programat urmatorul curs de fotografie pentru copii între 28 martie – 19 aprilie.

P9850449-copy-mic

Agenda

– Iniţiere în tehnica fotografică: aparatele de fotografiat: Compact, DSLR, Mirrorless
– Practică fotografică utilizând diferite moduri/scene ale aparatului compact
– Fotografierea de portret – utilizarea luminii naturale şi artificiale
– Proiectarea şi discutarea imaginilor de portret
– Obiectivele aparatului foto şi efectele sale: superangular, teleobiectiv, fisheye
– Exercitii practice utilizând diferite obiective

– Initiere in compozitie: fotografierea în natură la Muzeul Satului
– Înţelegerea diafragmei // Practică fotografică
– Înţelegerea timpului de expunere // Practică fotografică
– Înţelegerea sensibilităţii (ISO) // Practică fotografică
– Filmarea cu aparatul foto: ce trebuie să avem în vedere tehnic şi estetic

Copyright-Simion-Buia-Tel-0763654920-095541-777x516

Fotografia pentru copii – curs foto in week-end

Data cursului: 28 martie – 19 aprilie \ sâmbăta + duminica

Trainer: Simion Buia

Sambăta h: 16-18 / Duminica h: 10-12

Cărturesti, Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

Număr lecții: 8

Locuri disponibile: 8

Cost: 399 Lei +Tva

Direct info: Tel: 0763654920

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.