Fraternitatea, în prim-plan la Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN
https://www.ziarulmetropolis.ro/fraternitatea-in-prim-plan-la-festivalul-international-de-teatru-tanar-francofon-amifran/

Cea de-a 28 a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN se va desfăşura în perioada 20-24 octombrie, în varianta online, şi va reuni creaţii ale liceenilor din România, Canada (Québec) şi Rusia.

Un articol de Liliana Matei|18 octombrie 2020

Pentru prima dată festivalul AMIFRAN propune o temă comună ca reacție la vremurile pe care le traversăm la nivel global: LA FRATERNITÉ, iar trupele au fost invitate să trateze subiectul într-un interval de timp limitat.

În dorința de a menține structura consacrată a festivalului, componentei de creație i s-a  adăugat și cea formativă, anunță organizatorii printr-un comunicat de presă. Educația spectatorului se va realiza în patru sesiuni de dezbateri pe Zoom, animate de profesioniști din Franța, în cadrul cărora tinerii vor fi stimulați să-și spună părerile în legătura cu producțiile vizionate. În plus, 12 propuneri de ateliere ale unor profesioniști francofoni din Franța, Canada și România, sub forma unor clipuri video, vor încerca să răspundă unui al treilea obiectiv al festivalului : sensibilizarea tinerilor cu arta teatrală.

Nu în ultimul rând, ediția 2020 își propune să apropie tânăra generație de viața și opera poetului Guillaume Apollinaire, de la a cărui naștere se împlinesc 140 de ani. În acest sens,  fiecărei trupe de liceeni i s-a propus câte un poem de Apollinaire spre a-l „pune în scenă” într-un videoclip, și el cu o durată determinată. Iar textul lui Apollinaaire „Les mamelles de Tirésias” va constitui tema tradiționalului concurs de cultură franceză dedicat în fiecare an unui dramaturg francez și unuia dintre textele sale reprezentative.

Toate aceste secvențe ale festivalului vor fi publicate pe pagina de Facebook  AMIFRAN începând de marți, 20 octombrie, până sâmbătă, 24 octombrie, între orele 20.00 și 22.30.

Programul detaliat se găseste la adresa: https://www.facebook.com/amifran.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.