Fraternitatea, în prim-plan la Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN
https://www.ziarulmetropolis.ro/fraternitatea-in-prim-plan-la-festivalul-international-de-teatru-tanar-francofon-amifran/

Cea de-a 28 a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Tânăr Francofon AMIFRAN se va desfăşura în perioada 20-24 octombrie, în varianta online, şi va reuni creaţii ale liceenilor din România, Canada (Québec) şi Rusia.

Un articol de Liliana Matei|18 octombrie 2020

Pentru prima dată festivalul AMIFRAN propune o temă comună ca reacție la vremurile pe care le traversăm la nivel global: LA FRATERNITÉ, iar trupele au fost invitate să trateze subiectul într-un interval de timp limitat.

În dorința de a menține structura consacrată a festivalului, componentei de creație i s-a  adăugat și cea formativă, anunță organizatorii printr-un comunicat de presă. Educația spectatorului se va realiza în patru sesiuni de dezbateri pe Zoom, animate de profesioniști din Franța, în cadrul cărora tinerii vor fi stimulați să-și spună părerile în legătura cu producțiile vizionate. În plus, 12 propuneri de ateliere ale unor profesioniști francofoni din Franța, Canada și România, sub forma unor clipuri video, vor încerca să răspundă unui al treilea obiectiv al festivalului : sensibilizarea tinerilor cu arta teatrală.

Nu în ultimul rând, ediția 2020 își propune să apropie tânăra generație de viața și opera poetului Guillaume Apollinaire, de la a cărui naștere se împlinesc 140 de ani. În acest sens,  fiecărei trupe de liceeni i s-a propus câte un poem de Apollinaire spre a-l „pune în scenă” într-un videoclip, și el cu o durată determinată. Iar textul lui Apollinaaire „Les mamelles de Tirésias” va constitui tema tradiționalului concurs de cultură franceză dedicat în fiecare an unui dramaturg francez și unuia dintre textele sale reprezentative.

Toate aceste secvențe ale festivalului vor fi publicate pe pagina de Facebook  AMIFRAN începând de marți, 20 octombrie, până sâmbătă, 24 octombrie, între orele 20.00 și 22.30.

Programul detaliat se găseste la adresa: https://www.facebook.com/amifran.

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!