Fred Astaire, curiozități (esențiale)
https://www.ziarulmetropolis.ro/fred-astaire-curiozitati-esentiale/

„Şansa este numele dat de nebuni destinului.” – Fred Astaire. Într-o zi de 10 mai (1899) se năştea, în Omaha, SUA, dansatorul, actorul şi coregraful Frederick Austerlitz (Fred Astaire), cel care avea să fie considerat cel mai mare dansator al tuturor timpurilor.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2017

În 1905, pe când avea doar șase ani, a început, împreună cu sora sa Adele, cursurile de dans la școala Alvienne. Cei doi copii au cântat și au dansat într-un vodevil, repurtând primul succes. Au adoptat numele de scenă „Astaire”. Așa a început o lungă carieră, cei doi fiind parteneri timp de 27 de ani.

În 1917, au optat pentru muzicaluri. Din acel moment până în 1932 au apărut în zece producții muzicale de pe Broadway. Cele mai multe au fost de mare succes. După retragerea lui Adele, Fred Astaire a continuat să lucreze nu numai ca dansator, ci și ca coregraf și regizor al multor producții pe Broadway.

În 1934, în „Flying Down to Rio”, unde o are ca parteneră pe Ginger Rogers, Fred Astaire este remarcat de milioane de fani. Este perioada în care toată lumea vorbește numai despre Fred şi Ginger.

Filmul va salva de la faliment compania producătoare, care, recunoscătoare, îi mai distribuie pe cei doi în: „The Gay Divorcee”, „Night and Day” şi laureatul Oscar „The Continental”.

Fred Astaire a adus două inovaţii importante în lumea filmelor muzicale. A insistat ca toate scenele de dans să fie filmate cu o cameră fixă şi să fie trase într-o singură dublă. Asta presupunea că nimeni nu trebuie să greşească.

În plus, acesta dorea ca toate scenele de dans şi toate momentele muzicale să fie în strânsă legătură cu intriga filmului şi chiar să fie momente-cheie ale filmului.

Fred Astaire  – Curiozități (esențiale)

Picioarele sale au fost asigurate pentru 1.000.000 de dolari, sumă colosală pentru acele vremuri

A apărut pentru câteva secunde ca invitat de onoare în videoclipul „Imagine” al lui Yoko Ono şi John Lennon

Împreună cu Cary Grant a fost considerat unul dintre cei mai eleganţi actori ai tuturor timpurilor.

În perioada 1945-1947 a renunţat total la viaţa tumultuoasă a Hollywoodului şi şi-a deschis o şcoală de dans de mare succes. Mii de oameni din întreaga Americă veneau la ea pentru a învăţa să se mişte pe ring

Se spune că Fred Astaire era foarte complexat de faptul că avea mâinile lungi. De aceea încerca să mascheze acest defect unduindu-şi degetele

Foto: Fred Astaire – facebook

09
/11
/14

Actorul şi cântăreţul american Harry Belafonte, scenaristul francez Jean-Claude Carriere, regizorul japonez de filme de animaţie Hayao Miyazaki şi actriţa irlandeză Maureen O'Hara au fost recompensaţi sâmbătă seară cu câte un Oscar onorific (Governors Awards) de către Academia de film americană.

08
/11
/14

Ben Cross şi Dragoş Bucur fac din comedia Alt Love Building un film de 5 Oscaruri, CV-ul cumulat al celor doi actori însumând nu mai puţin de patru statuete şi o nominalizare, distincţii dobândite de filmele ,,Chariots of Fire” şi ,,The Way Back”.

07
/11
/14

CRONICĂ DE FILM Noul film al rusului Andrei Zviaghințev, „Leviathan”, este o alegorie despre puterea discreționară și impunisabilă, ale cărei victime, oamenii simpli, par a-și avea propria vină pentru lumea decăzută și damnată în care trăiesc.

07
/11
/14

La cererea publicului, șase filme din programul Les Films de Cannes à Bucarest vor avea parte de proiecții suplimentare la Cinema Elvira Popescu, între 13 și 16 noiembrie. Spectatorii vor putea viziona filmele: Winter Sleep, Leviathan, The Tribe, Maidan, Bridges of Sarajevo și La Jaula de Oro.

06
/11
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic de la Berlinale 2014, “Patimile Mariei” se lansează vineri, 7 noiembrie, în cinematografele din București și alte 16 orașe.

05
/11
/14

În competiția de lungmetraj internațional a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme și animații, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Cinema Pro.

04
/11
/14

Satiră cinematografică la adresa lumii showbiz de la Hollywood, Maps to the Stars a fost considerat de presă drept cel mai bun film al regizorului din ultimii zece ani. De săptămâna trecută rulează în toate cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.

03
/11
/14

Mii de spectatori au umplut sălile Studio, Patria și Elvira Popescu, la cel mai așteptat eveniment cinematografic al toamnei: Les Films de Cannes à Bucarest. Între 24 și 30 octombrie, peste 14.000 de spectatori au luat parte la proiecții și dezbateri, un număr record pentru istoria de doar cinci ediții a festivalului