FREUDescu, Un Festival cu Tușă Psihanalitică, la ARCUB Lipscani
https://www.ziarulmetropolis.ro/freudescu-un-festival-cu-tusa-psihanalitica-la-arcub-lipscani/

H.-R. Patapievici, Nicu Alifantis, Ada Milea, Cătălin Ștefănescu, Vera Șandor, Mădălina Paşol şi mulţi alţii într-un weekend cu vernisaj, concerte, teatru, dialoguri, conferinţă şi film. Vineri, 12 mai, la ARCUB Lipscani 84-90, la orele 18:30, începe prima ediţie a festivalului „FREUDescu, Un Festival cu Tuşă Psihanalitică”, singurul festival ce îmbină arta şi psihanaliza.

Un articol de Petre Ivan|27 aprilie 2017

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Sănătate, Cultură și Educație PSYMA și este realizat în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

În prima zi vor avea loc: lansarea povestirii „Transfer” a scriitoarei Esther Freud, strănepoata lui Sigmund Freud; vernisajul „Cu gândul la FREUD” al Nadiei Ioan, directorul Muzeului Universității Naționale de Artă; dialogul despre „Sufletul dintre coperți” cu Silvia Colfescu, directorul editorial al editurii „Vremea” și Sanda Lepoiev, cunoscută psihoterapeută psihanalistă din România, și concertul de pian „Contraste” al Mădălinei Pașol.

Sâmbătă, 13 mai, va începe cu piesa de teatru „Obsesii” de Claudiu Sfirschi-Lăudat, cu Cerasela Iosifescu, în regia lui Yannis Paraskevopoulus, continuă cu conferința „Imaginea sufletului la cei doi Freud”, susținută de H.-R. Patapievici, și se va incheia cu concertul susținut de Bobo Burlăcianu si Ada Milea.

Duminică, 14 mai, va începe cu proiecția filmului „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, un fim despre dragoste și psihanaliză, urmat  de dialogul „Partea nevăzută decide totul” cu Cătălin Ștefănescu, realizatorul emisiunii „Garantat 100%” de la TVR, și Vera Șandor, una dintre cele mai mari psihanaliste din Romania, și se va încheia cu concertul susținut de Nicu Alifantis.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe Facebook, evenimentul FREUDescu.

Foto: FREUDescu – facebook.com/events/1945335415702383/

22
/07
/13

Cei mai cunoscuţi scriitori români contemporani, printre care Andrei Codrescu, Dan Lungu şi Ştefan Agopian, vorbesc despre literatura ca mijloc de supravieţuire şi ca sursă de fericire, în cartea „Ce-a vrut să spună autorul“.