Frica păzește pepenii, dar te trimite și acasă mai devreme. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/frica-pazeste-pepenii-dar-te-trimite-si-acasa-mai-devreme-mondialul-metropolis/

Două echipe care porneau drept favorite în confruntările de ieri, au fost mai fricoase decât prevede legea fotbalului. Au trăit mari emoţii, una a scăpat (Croaţia), una s-a apucat de bagaje (Spania).

Un articol de Dedes|2 Iulie 2018

Nu am văzut pe teren un flamengo autentic, nici o horă balcanică, ci mai degrabă un dans cu accente de lupte libere, multe îmbrățișări, dar foarte puțină dragoste… de spectacol.

Bostănăria din Rusia este păzită cu multă frică, iar asta costă. Spania a avut atitudinea unei echipe meschine, care a dat un gol dintr-o întâmplare fericită, după care a plimbat pepenele până s-a ales praful de el. Evident, Rusia are asigurat titlul de cea mai slabă echipă calificată în sferturi, indiferent de minunile care se pot petrece în următoarele 48 de ore.

Din păcate marii jucători se retrag pe valuri de lacrimi, la fel a pățit acum și Iniesta, unul dintre cei mai puțin apreciați jucători de geniu pe care i-a avut fotbalul mondial în ultimii 30 de ani. Fără antrenor, cu niște plictisiți alături, Iniesta nu a avut ce să facă, pe teren fiind evident că nu mai este tânăr, din păcate pentru el și pentru Spania.

Croația a reușit să se încurce în ”vrejul” danez, realizând un meci care i-a scăzut mult din cotă. Este clar că această echipă are o linie de mijloc laborioasă, dar îi lipsește săgeata care să înțepe, Mandzuckic e mult prea singur, obișnuit de la club cu o poziție prea retrasă, așa că nu este vârful care să tragă echipa după el când e vorba de goluri. E mai degrabă vârful care te poate ajuta atunci când vrei să te aperi.

Una peste alta, cu puțin noroc, la inspirația portarilor a fost egalitate, Croația merge mai departe, are un culoar incredibil, dar are nevoie de ceva în plus dacă vrea să dea marea lovitură. Pentru mica ciupeală echipa lui Modric este deja pregătită!

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook, fifa.com

 

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

29
/06
/14

„2 noiembrie Am fost invitat în mod cordial să fac parte din realismul visceral. Bineînţeles, am acceptat imediat. Nu a fost nici o ceremonie de iniţiere. Mai bine.” Aşa începe Detectivii sălbatici, romanul unui scriitor chilian poate nu la fel de celebru ca unii dintre componenţii „naţionalei” de fotbal ai ţării sale, mai noi sau mai vechi, vezi Zamorano şi Salas, dar cu siguranţă mult mai spectaculos şi inovativ: Roberto Bolaño.

Page 4 of 512345