Frica păzește pepenii, dar te trimite și acasă mai devreme. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/frica-pazeste-pepenii-dar-te-trimite-si-acasa-mai-devreme-mondialul-metropolis/

Două echipe care porneau drept favorite în confruntările de ieri, au fost mai fricoase decât prevede legea fotbalului. Au trăit mari emoţii, una a scăpat (Croaţia), una s-a apucat de bagaje (Spania).

Un articol de Dedes|2 Iulie 2018

Nu am văzut pe teren un flamengo autentic, nici o horă balcanică, ci mai degrabă un dans cu accente de lupte libere, multe îmbrățișări, dar foarte puțină dragoste… de spectacol.

Bostănăria din Rusia este păzită cu multă frică, iar asta costă. Spania a avut atitudinea unei echipe meschine, care a dat un gol dintr-o întâmplare fericită, după care a plimbat pepenele până s-a ales praful de el. Evident, Rusia are asigurat titlul de cea mai slabă echipă calificată în sferturi, indiferent de minunile care se pot petrece în următoarele 48 de ore.

Din păcate marii jucători se retrag pe valuri de lacrimi, la fel a pățit acum și Iniesta, unul dintre cei mai puțin apreciați jucători de geniu pe care i-a avut fotbalul mondial în ultimii 30 de ani. Fără antrenor, cu niște plictisiți alături, Iniesta nu a avut ce să facă, pe teren fiind evident că nu mai este tânăr, din păcate pentru el și pentru Spania.

Croația a reușit să se încurce în ”vrejul” danez, realizând un meci care i-a scăzut mult din cotă. Este clar că această echipă are o linie de mijloc laborioasă, dar îi lipsește săgeata care să înțepe, Mandzuckic e mult prea singur, obișnuit de la club cu o poziție prea retrasă, așa că nu este vârful care să tragă echipa după el când e vorba de goluri. E mai degrabă vârful care te poate ajuta atunci când vrei să te aperi.

Una peste alta, cu puțin noroc, la inspirația portarilor a fost egalitate, Croația merge mai departe, are un culoar incredibil, dar are nevoie de ceva în plus dacă vrea să dea marea lovitură. Pentru mica ciupeală echipa lui Modric este deja pregătită!

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook, fifa.com

 

23
/06
/14

Wilhelm Worringer, ilustru istoric de artă german, spunea cam aşa, într-o memorabilă încercare de despărţire a apelor cu toiagul terminologic: „Manierismul este ceea ce apare într-o operă de artă datorită voinţei creatorului ei, iar stilul este ceea ce apare fără voia lui şi de multe ori împotriva voinţei lui.”

18
/06
/14

Pantacruel s-a strecurat aseară în dormitorul conului Leonida şi al nevesti-sii, Efimiţa. Cum Efimiţa (Mariana Mihuţ) a adormit buştean înaintea partidei Rusia - Coreea de Sud, Rebengiuc şi-a ieşit din pepeni şi mai ales din rol şi s-a dus să urmărească meciul la o bodegă alături de fi-su, Mimi Brănescu, afacerist, că tot trebuia să se vadă pentru nişte treburi urgente.

17
/06
/14

Aseară, la Salvador, în meciul cu Germania, Cristiano Ronaldo a tratat fotbalul ca pe o scrumieră. Ursuz şi sâcâit de ceva, probabil şi de acea potenţială accidentare care a făcut valuri în presă înainte de începerea Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo sau CR7, cum a fost esenţializat de roboţeii marketingului abreviativ, a fost exact asta: un acronim într-o echipă de anonimi vopsiţi conjunctural în culorile Portugaliei.

16
/06
/14

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

15
/06
/14

Era de cu seară la Manaus, în al doilea meci din Grupa Morţii. Gianluigi Buffon, accidentat, ieşise la marginea gazonului să asculte vuietul de tablă galvanizată al Arenei Amazônia, în timp ce, în vechiul centru al Bucureştilor, un cârd de gâsculiţe scurmau cu boticul într-o şaormă de vită. Cu de toate. Pe alocuri mirosea a mraniţă, a lambadă ieftină şi a boştină fiartă. Într-un colţ al terenului, dintre firele verzi de iarbă, mijea o idee înţepătoare în mintea netedă a lui Mario Balotelli.

14
/06
/14

Că tiki-taka era în pierdere de turaţie şi strălucire o dovedea cu vârf şi îndesat şi Los amantes pasajeros, film plat şi fără zvâc în care însuşi întemeietorul incontestabil al sistemului era înfrânt de propria creaţie. De limitele ei, mai exact!

13
/06
/14

Suflet de artist, văzând atât de mulţi croaţi în preajmă, arbitrul japonez Yuichi Nishimura şi-a închipuit, în două, trei faze, că joacă în una din piesele lui Miroslav Krleža, o comedie carnaval, care se petrece într-o singură noapte şi în care toate regulile sunt aruncate în aer.

Page 5 of 512345