Fripţi cu sulveţia am suflat până în prelungiri în angumbia. MONDIALUL Metropolis – ep 29
https://www.ziarulmetropolis.ro/fripti-cu-sulvetia-am-suflat-pana-in-prelungiri-in-angumbia-mondialul-metropolis/

UIltima impresia a optimilor a fost bună, având în vedere suspansul loviturilor de departajare de la finalul duelului Anglia – Columbia.

Un articol de Dedes|4 iulie 2018

Altfel, după nenorocirea de meci Suedia – Elveţia îţi vine să soliciţi Consiliului Naţional al Audiovizualului să screamă un anunț care să ne invite să consumăm fotbalul în doze mici, ca pe sare sau zahăr, pentru sănătatea noastră. Să bem minim doi litri de apă și să evităm astfel de meciuri. Am băut apă și am înghițit ultima optime cu tot cu prelungiri și lovituri de la unsprezece metri.

Anglia a arătat fix ca un mare imperiu, care crede că i se cuvine totul doar pentru că e …imperiu. Când cade își dă seama că lucrurile sunt puțin diferite. Cu Columbia s-a clătinat serios, și a fost la câțiva centrimetri să cadă, iar cu asemenea atitudine e foarte posibil să aibă parte de o mare surpriză în confruntarea cu inestetica echipă a Suediei. Cât să te țină și Harry Kane-ul?

Columbia s-a prezentat fix ca reprezentanta unei țări mici, atitudine de fostă colonie de tipul: toți de fură, toți te păcălesc, toți îți confiscă ceva, nu ai timp să faci nimic pentru că ești preocupat să te cerți, să protestezi, să te plângi. S-au trezit în prelungiri, dar uneori fotbalul, la fel ca viața, te pedepsește pentru  că în loc să te ocupi de ceea ce trebuie te pierzi în nimicuri.

Programul partidelor din sferturile Cupei Mondiale:

Vineri

ora 17.00: Uruguay – Franţa (Nijnîi Novgorod)
ora 21.00: Belgia – Brazilia (Kazan)

Sâmbătă

ora 17.00: Suedia – Anglia (Samara)
ora 21.00: Rusia – Croaţia (Soci).

Foto: MONDIALUL Metropolis – fifa.com

 

30
/06
/18

Ceea ce veți vedea în imaginile următoare sunt doar niște suporteri înfocați ai naționalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni - pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în "Statul Bengal" va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în fața Franței.

29
/06
/18

Într-o bună dimineaţă, la o zi după ce împlinise melancolica vîrstă de 51 de ani (iar Brazilia lui Kaka, Luis Fabiaono şi Maicon se distrase cu Chile în optimile de finală), Alex. Leo Şerban se trezi, la Lisabona, în camera Marilyn, metamorfozat într-un menuet nemaiîntîlnit. Cei din conducerea hotelului Florida s-au jurat că n-a fost mîna lor, iar domnul Leo a fost nevoit să accepte că nu era vorba de vreun vis sprinţar de-ale lui Kafka, ci de o monumentală farsă a destinului implacabil.

29
/06
/18

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal - echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

28
/06
/18

Aveţi în faţa ochilor un extraordinar omagiu video* adus fotbalului, ca să nu zic unul dintre cele mai frumoase. Aşa că nu zic, dar adaug că emoţia vă va copleşi (iubitele vor toarce, soţiile vor suspina, mâțele vor lăcrima etc), mai ales la a doua şi la a treia vizionare, indiferent ce echipă naţională / partid politic susţineţi în aceste zile tulburi

28
/06
/18

Cătălin Tolontan își încheia articolul de aseară, după eliminarea campioanei mondiale, Germania, încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Coreea de Sud, cu următoarele cuvinte: “La victorie te respectă toți. La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!”. Am așteptat cu emoție, așadar, primele pagini ale ziarelor germane (și nu numai) de dimineață

22
/06
/18

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

19
/06
/18

19 iunie. Ieri după-amiază m-am aruncat pe divan cu o cafeluță de gât sperând să huzuresc la meciurile zilei. La ora aceea, sub deviza “Să punem capăt abuzurilor de la turneul final!”, Plenul Dumei de Stat (în cârdășie cu membrii Consiliului FIFA) dezbătea de zor modificările la Codul Mondial de procedură penală.

Pagina 2 din 512345