Fripţi cu sulveţia am suflat până în prelungiri în angumbia. MONDIALUL Metropolis – ep 29
https://www.ziarulmetropolis.ro/fripti-cu-sulvetia-am-suflat-pana-in-prelungiri-in-angumbia-mondialul-metropolis/

UIltima impresia a optimilor a fost bună, având în vedere suspansul loviturilor de departajare de la finalul duelului Anglia – Columbia.

Un articol de Dedes|4 iulie 2018

Altfel, după nenorocirea de meci Suedia – Elveţia îţi vine să soliciţi Consiliului Naţional al Audiovizualului să screamă un anunț care să ne invite să consumăm fotbalul în doze mici, ca pe sare sau zahăr, pentru sănătatea noastră. Să bem minim doi litri de apă și să evităm astfel de meciuri. Am băut apă și am înghițit ultima optime cu tot cu prelungiri și lovituri de la unsprezece metri.

Anglia a arătat fix ca un mare imperiu, care crede că i se cuvine totul doar pentru că e …imperiu. Când cade își dă seama că lucrurile sunt puțin diferite. Cu Columbia s-a clătinat serios, și a fost la câțiva centrimetri să cadă, iar cu asemenea atitudine e foarte posibil să aibă parte de o mare surpriză în confruntarea cu inestetica echipă a Suediei. Cât să te țină și Harry Kane-ul?

Columbia s-a prezentat fix ca reprezentanta unei țări mici, atitudine de fostă colonie de tipul: toți de fură, toți te păcălesc, toți îți confiscă ceva, nu ai timp să faci nimic pentru că ești preocupat să te cerți, să protestezi, să te plângi. S-au trezit în prelungiri, dar uneori fotbalul, la fel ca viața, te pedepsește pentru  că în loc să te ocupi de ceea ce trebuie te pierzi în nimicuri.

Programul partidelor din sferturile Cupei Mondiale:

Vineri

ora 17.00: Uruguay – Franţa (Nijnîi Novgorod)
ora 21.00: Belgia – Brazilia (Kazan)

Sâmbătă

ora 17.00: Suedia – Anglia (Samara)
ora 21.00: Rusia – Croaţia (Soci).

Foto: MONDIALUL Metropolis – fifa.com

 

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.

Pagina 3 din 512345