Fripţi cu sulveţia am suflat până în prelungiri în angumbia. MONDIALUL Metropolis – ep 29
https://www.ziarulmetropolis.ro/fripti-cu-sulvetia-am-suflat-pana-in-prelungiri-in-angumbia-mondialul-metropolis/

UIltima impresia a optimilor a fost bună, având în vedere suspansul loviturilor de departajare de la finalul duelului Anglia – Columbia.

Un articol de Dedes|4 iulie 2018

Altfel, după nenorocirea de meci Suedia – Elveţia îţi vine să soliciţi Consiliului Naţional al Audiovizualului să screamă un anunț care să ne invite să consumăm fotbalul în doze mici, ca pe sare sau zahăr, pentru sănătatea noastră. Să bem minim doi litri de apă și să evităm astfel de meciuri. Am băut apă și am înghițit ultima optime cu tot cu prelungiri și lovituri de la unsprezece metri.

Anglia a arătat fix ca un mare imperiu, care crede că i se cuvine totul doar pentru că e …imperiu. Când cade își dă seama că lucrurile sunt puțin diferite. Cu Columbia s-a clătinat serios, și a fost la câțiva centrimetri să cadă, iar cu asemenea atitudine e foarte posibil să aibă parte de o mare surpriză în confruntarea cu inestetica echipă a Suediei. Cât să te țină și Harry Kane-ul?

Columbia s-a prezentat fix ca reprezentanta unei țări mici, atitudine de fostă colonie de tipul: toți de fură, toți te păcălesc, toți îți confiscă ceva, nu ai timp să faci nimic pentru că ești preocupat să te cerți, să protestezi, să te plângi. S-au trezit în prelungiri, dar uneori fotbalul, la fel ca viața, te pedepsește pentru  că în loc să te ocupi de ceea ce trebuie te pierzi în nimicuri.

Programul partidelor din sferturile Cupei Mondiale:

Vineri

ora 17.00: Uruguay – Franţa (Nijnîi Novgorod)
ora 21.00: Belgia – Brazilia (Kazan)

Sâmbătă

ora 17.00: Suedia – Anglia (Samara)
ora 21.00: Rusia – Croaţia (Soci).

Foto: MONDIALUL Metropolis – fifa.com

 

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

29
/06
/14

„2 noiembrie Am fost invitat în mod cordial să fac parte din realismul visceral. Bineînţeles, am acceptat imediat. Nu a fost nici o ceremonie de iniţiere. Mai bine.” Aşa începe Detectivii sălbatici, romanul unui scriitor chilian poate nu la fel de celebru ca unii dintre componenţii „naţionalei” de fotbal ai ţării sale, mai noi sau mai vechi, vezi Zamorano şi Salas, dar cu siguranţă mult mai spectaculos şi inovativ: Roberto Bolaño.

Pagina 4 din 512345