Fripţi cu sulveţia am suflat până în prelungiri în angumbia. MONDIALUL Metropolis – ep 29
https://www.ziarulmetropolis.ro/fripti-cu-sulvetia-am-suflat-pana-in-prelungiri-in-angumbia-mondialul-metropolis/

UIltima impresia a optimilor a fost bună, având în vedere suspansul loviturilor de departajare de la finalul duelului Anglia – Columbia.

Un articol de Dedes|4 iulie 2018

Altfel, după nenorocirea de meci Suedia – Elveţia îţi vine să soliciţi Consiliului Naţional al Audiovizualului să screamă un anunț care să ne invite să consumăm fotbalul în doze mici, ca pe sare sau zahăr, pentru sănătatea noastră. Să bem minim doi litri de apă și să evităm astfel de meciuri. Am băut apă și am înghițit ultima optime cu tot cu prelungiri și lovituri de la unsprezece metri.

Anglia a arătat fix ca un mare imperiu, care crede că i se cuvine totul doar pentru că e …imperiu. Când cade își dă seama că lucrurile sunt puțin diferite. Cu Columbia s-a clătinat serios, și a fost la câțiva centrimetri să cadă, iar cu asemenea atitudine e foarte posibil să aibă parte de o mare surpriză în confruntarea cu inestetica echipă a Suediei. Cât să te țină și Harry Kane-ul?

Columbia s-a prezentat fix ca reprezentanta unei țări mici, atitudine de fostă colonie de tipul: toți de fură, toți te păcălesc, toți îți confiscă ceva, nu ai timp să faci nimic pentru că ești preocupat să te cerți, să protestezi, să te plângi. S-au trezit în prelungiri, dar uneori fotbalul, la fel ca viața, te pedepsește pentru  că în loc să te ocupi de ceea ce trebuie te pierzi în nimicuri.

Programul partidelor din sferturile Cupei Mondiale:

Vineri

ora 17.00: Uruguay – Franţa (Nijnîi Novgorod)
ora 21.00: Belgia – Brazilia (Kazan)

Sâmbătă

ora 17.00: Suedia – Anglia (Samara)
ora 21.00: Rusia – Croaţia (Soci).

Foto: MONDIALUL Metropolis – fifa.com

 

23
/06
/14

Wilhelm Worringer, ilustru istoric de artă german, spunea cam aşa, într-o memorabilă încercare de despărţire a apelor cu toiagul terminologic: „Manierismul este ceea ce apare într-o operă de artă datorită voinţei creatorului ei, iar stilul este ceea ce apare fără voia lui şi de multe ori împotriva voinţei lui.”

18
/06
/14

Pantacruel s-a strecurat aseară în dormitorul conului Leonida şi al nevesti-sii, Efimiţa. Cum Efimiţa (Mariana Mihuţ) a adormit buştean înaintea partidei Rusia - Coreea de Sud, Rebengiuc şi-a ieşit din pepeni şi mai ales din rol şi s-a dus să urmărească meciul la o bodegă alături de fi-su, Mimi Brănescu, afacerist, că tot trebuia să se vadă pentru nişte treburi urgente.

17
/06
/14

Aseară, la Salvador, în meciul cu Germania, Cristiano Ronaldo a tratat fotbalul ca pe o scrumieră. Ursuz şi sâcâit de ceva, probabil şi de acea potenţială accidentare care a făcut valuri în presă înainte de începerea Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo sau CR7, cum a fost esenţializat de roboţeii marketingului abreviativ, a fost exact asta: un acronim într-o echipă de anonimi vopsiţi conjunctural în culorile Portugaliei.

16
/06
/14

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

15
/06
/14

Era de cu seară la Manaus, în al doilea meci din Grupa Morţii. Gianluigi Buffon, accidentat, ieşise la marginea gazonului să asculte vuietul de tablă galvanizată al Arenei Amazônia, în timp ce, în vechiul centru al Bucureştilor, un cârd de gâsculiţe scurmau cu boticul într-o şaormă de vită. Cu de toate. Pe alocuri mirosea a mraniţă, a lambadă ieftină şi a boştină fiartă. Într-un colţ al terenului, dintre firele verzi de iarbă, mijea o idee înţepătoare în mintea netedă a lui Mario Balotelli.

14
/06
/14

Că tiki-taka era în pierdere de turaţie şi strălucire o dovedea cu vârf şi îndesat şi Los amantes pasajeros, film plat şi fără zvâc în care însuşi întemeietorul incontestabil al sistemului era înfrânt de propria creaţie. De limitele ei, mai exact!

13
/06
/14

Suflet de artist, văzând atât de mulţi croaţi în preajmă, arbitrul japonez Yuichi Nishimura şi-a închipuit, în două, trei faze, că joacă în una din piesele lui Miroslav Krleža, o comedie carnaval, care se petrece într-o singură noapte şi în care toate regulile sunt aruncate în aer.

Pagina 5 din 512345