Fulgerul captiv, simulatorul de cutremur și Omul invizibil la expoziția internațională de știință Interactive Science
https://www.ziarulmetropolis.ro/fulgerul-captiv-simulatorul-de-cutremur-si-omul-invizibil-la-expozitia-internationala-de-stiinta-interactive-science/

Expoziţia de ştiinţă Interactive Science, eveniment găzduit de AFI COTROCENI, şi-a deschis porţile publicului bucureştean şi va putea fi vizitată până pe 17 aprilie.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2020

Interactive Science este un concept itinerant dezvoltat de 20 de oameni de știință, fizicieni, geologi și astronomi, ce adună la un loc 25 de mașinării ce combină experimente din domeniile matematicii, fizicii, științelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică și multe altele.

Printre exponatele distractive, dar mai ales educative, care îi vor încânta pe vizitatorii de toate vârstele sunt simulatorul de cutremur, mașinăria care îți ridică la propriu părul de pe cap cu ajutorul electricității statice, harpa la care se poate cânta fără coarde, doar printr-o simplă mișcare a mâinii, fulgerul captiv, detectorul de metale și o serie de iluzii optice inedite.

Evenimentul în care joaca se îmbină cu experimentul și care pune la încercare inteligența și abilitățile copiilor și adulților de toate vârstele a poposit deja în Italia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Bulgaria, adunând peste sute de mii de vizitatori.

Expoziția va putea fi vizitată timp de trei luni, din 17 ianuarie până în 17 aprilie, de duminică până joi, între orele 10.00 și 22.00 și vineri și sâmbătă, între orele 10:00-23:00 la etajul 1 al AFI Cotroceni.

Biletele sunt disponibile în următoarele categorii: în timpul săptămânii: adulți – 37 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 30 lei, grupuri de peste zece copii – 25 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 87 lei, 2 adulți + 1 copil – 93 lei, 2 adulți + 2 copii – 120 lei) și în weekend: adulți – 45 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 35 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 100 lei, 2 adulți + 1 copil – 110 lei, 2 adulți + 2 copii – 140 lei) și pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro şi de la intrarea în expoziție.

 

 

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).