Expoziţia de ştiinţă Interactive Science, eveniment găzduit de AFI COTROCENI, şi-a deschis porţile publicului bucureştean şi va putea fi vizitată până pe 17 aprilie.
Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2020
Interactive Science este un concept itinerant dezvoltat de 20 de oameni de știință, fizicieni, geologi și astronomi, ce adună la un loc 25 de mașinării ce combină experimente din domeniile matematicii, fizicii, științelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică și multe altele.
Printre exponatele distractive, dar mai ales educative, care îi vor încânta pe vizitatorii de toate vârstele sunt simulatorul de cutremur, mașinăria care îți ridică la propriu părul de pe cap cu ajutorul electricității statice, harpa la care se poate cânta fără coarde, doar printr-o simplă mișcare a mâinii, fulgerul captiv, detectorul de metale și o serie de iluzii optice inedite.
Evenimentul în care joaca se îmbină cu experimentul și care pune la încercare inteligența și abilitățile copiilor și adulților de toate vârstele a poposit deja în Italia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Bulgaria, adunând peste sute de mii de vizitatori.
Expoziția va putea fi vizitată timp de trei luni, din 17 ianuarie până în 17 aprilie, de duminică până joi, între orele 10.00 și 22.00 și vineri și sâmbătă, între orele 10:00-23:00 la etajul 1 al AFI Cotroceni.
Biletele sunt disponibile în următoarele categorii: în timpul săptămânii: adulți – 37 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 30 lei, grupuri de peste zece copii – 25 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 87 lei, 2 adulți + 1 copil – 93 lei, 2 adulți + 2 copii – 120 lei) și în weekend: adulți – 45 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 35 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 100 lei, 2 adulți + 1 copil – 110 lei, 2 adulți + 2 copii – 140 lei) și pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro şi de la intrarea în expoziție.