Fundația Calea Victoriei a împlinit șapte ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/fundatia-calea-victoriei-a-implinit-sapte-ani/

Fundaţia Calea Victoriei a împlinit în această iarnă şapte ani de existenţă. Alături de lectorii fundaţiei, cursanţii au descoperit lumi fabuloase, s-au delectat cu sunetele rafinate ale muzicii clasice şi s-au bucurat de poveştile efervescente ale unor oameni speciali, printre care: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintilă Mihăilescu şi Tiberiu Soare.

Un articol de Liliana Matei|17 ianuarie 2015

Fundația Calea Victoriei s-a născut în 2007 din dorința de a oferi oamenilor de toate vârstele șansa de a se dezvolta personal și profesional și de a se iniția în domenii neîntâlnite în școală. Am mizat pe dragostea de cultură a bucureștenilor și, iată, până acum am câștigat împreună.

„Am construit un univers neconvențional unde se întâlnesc actori, istorici, pictori, muzicieni, antropologi, scriitori și publicul larg, sedus de frumusețea și bogăția culturii și a științelor umaniste. Am reușit în șapte ani să ne facem mulți prieteni, să stârnim curiozități, să dărâmăm clișee și să naștem proiecte curajoase și originale. Iar povestea nu se oprește aici…”, spune  Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei.

Șapte ani, în cifre

  • 15.000 de cursanți care au participat la atelierele și evenimentele Fundației;
  • 8.000 de bursieri (elevi și studenți) care s-au bucurat de participarea gratuită la cursurile Fundației;
  • 3.000 de cursuri și evenimente în 17 domenii – actorie şi cinema, antropologie şi folclor, arhitectură, arte plastice, astronomie, istorie şi artă, costum şi modă, design interior, dezvoltare personală şi psihologie, filozofie şi retorică, fotografie, istorie şi civilizaţie, jurnalism şi comunicare, limbi şi civilizaţii vechi, muzică şi dans, religie şi mistică, scriere creativă şi literatură;
  • 65 de lectori care ne-au fost alături în această călătorie, primul nostru lector fiind istoricul Neagu Djuvara.
    Realizarea primului proiect editorial al Fundației: Pentru ce mergem la Operă? – volum ce cuprinde cele 13 conferințe susținute de dirijorul Tiberiu Soare în 2012-2013, dedicate unor opere și balete celebre;
  • Organizarea festivalului Luna Bucureştilor ce se desfăşoară anual în perioada 9 mai – 9 iunie, în colaborare cu Cercul Militar Naţional, sub Înaltul Patronaj al Principesei Margareta, care include și Balul Bucureştiului Interbelic, ajuns la cea de a cincea ediție;
  • Organizarea Concertului Extraordinar de Anul Nou “Anotimpurile” de A. Vivaldi și A. Piazzolla, un eveniment de gală ajuns la cea de a doua ediție.

Cursurile de la Fundația Calea Victoriei, în luna ianuarie

În căutarea Fericirii, cu Nicolae Drăgusin, din 20 Ianuarie

Introducere în Antropologia culturală, cu Mirel Banică, din 20 Ianuarie

Viața în cuplu: Dans sau luptă?, cu Daniela Andreescu, din 20 Ianuarie

Atelier de Jurnalism narativ și scriitură personală, cu Ana Maria Ciobanu, din 21 Ianuarie

Atelier de Nutritie: “Suntem ceea ce mancăm”, cu Ruxandra Maria Plesea, din 22 Ianuarie

Curs de Initiere în Pictură, cu Teodora Varzaru, din 23 Ianuarie

Atelier de Bijuterii Soutache, cu Mariana Tănăsescu, din 24 Ianuarie

Cum gândesc, ce simt bărbații?, cu Alin Comsa, din 24 Ianuarie

Basme și legende tradiționale – Călătorie în lumi fantastice, din 28 Ianuarie 2015

Atelier de Expresivitate corporală prin teatru de improvizație, cu Alexandru Pribeagu, din 30 Ianuarie

INFO

Înscrierile la cursuri se fac la [email protected]

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.

14
/02
/23

Scriitorul Dinu Flămând va participa la o serie de evenimente organizate în Mexic, în perioada 16-28 februarie 2023, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Turneul va începe la Festivalul Internațional de Poezie „Jornadas Pellicerianas” și se va încheia cu participarea la evenimentul „Fandango de la lectura”, prezidat de Prima Doamnă a Mexicului, Beatriz Gutiérrez Müeller, în Veracruz.