“Furtuna”, de William Shakespeare, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/furtuna-de-william-shakespeare-la-tvr-2/

În anul in care se comemorează patru secole de la moartea lui William Shakespeare, TVR îi invită pe iubitorii teatrului la maratonul Shakespeare 400. Al patrulea spectacol prezentat la TVR 2m în cadrul acestui program, este “Furtuna”, o preluare de la Teatrul de Dramă “Toma Caragiu” – Ploieşti. Spectacolul va putea fi văzut luni, 18 aprilie, la TVR 2.

Un articol de Petre Ivan|15 Aprilie 2016

Se pare că Shakespeare a fost și actor și că a jucat nu doar în propriile piese ci și în ale altor pe dramaturgi. Unii spun că ar exista dovezi că el a jucat “fantoma” în “Hamlet” și “Adam” în “Cum vă place”.

Shakespeare a trăit o viață bună. Era dramaturg celebru în Londra, iar în orașul său natal Stratford, unde locuiau soția și copiii, era un prosper om de afaceri, cunoscut și respectat.

Spiritul boem îl însoțea, însă, pe omul de afaceri. Shakespeare purta cercel în urechea stângă. Așa apare în portretul Chandos, una dintre cele mai renumite reprezentări ale sale.

Shakespeare a fost, se pare, lipsit de griji financiare. Pe lângă proprietăți și alte afaceri, a format o companie teatrală cu actorii săi și percepea un soi de drepturi de autor pentru fiecare dintre reprezentații.

Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Sfanta Treime din Stratford Upon Avon și este documentată în 25 aprilie 1616. În conformitate cu tradițiile timpului înmormântarea ar fi trebuit să aibă loc la două zile după moarte, adică Shakespeare a murit în 23 aprilie 1616. Avea 52 de ani.

“FURTUNA” – luni, 18 aprilie, la TVR 2Furtuna

Traducerea: Cristi Juncu

Scenografia: Cosmin Ardeleanu

Muzica originală: Ada Milea

In distribuţie:

Ioan Coman, Ada Simionică, Andi Vasluianu, Florentina Năstase, Ionuţ Vișan, Tudor Smoleanu, Bogdan Farcaş, Mihai Coadă, Niculae Urs, Dragoş Câmpan, Ilie Galea, Roxana Ivanciu, Cristina Moldoveanu, Mihaela Popa.

Regia: Cristi Juncu

“FURTUNA” – program difuzare

TVR 2 – luni 18.04, ora 19.30 si luni 25.04, ora 0.50

TVR 3 – sâmbătă 23.04, ora 20.00 si duminică 24.04, ora 7.45

TVR Moldova – sâmbătă 23.04, ora 16.45

TVR Internațional – duminică 24.04, ora 17.45

Foto: Furtuna – tvr.ro

23
/01
/19

După ediția plină de succes din 2018, care a adunat peste 15.000 de spectatori la concertele live din Piața „George Enescu” și la evenimentele conexe de la ARCUB, cea de-a opta ediție a Bucharest Jazz Festival organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, se va desfășura, anul acesta, în perioada 1-7 iulie 2019, în Piața „George Enescu” și la ARCUB, și îl va avea curator pe Cristian Soleanu, unul dintre cei mai importanți saxofoniști și muzicieni ai jazzului contemporan românesc.

22
/01
/19

CRONICĂ DE FILM Ales în 2018 cel mai bun film în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, „Border” („La graniță”), al doilea lungmetraj, extrem de inventiv, al regizorului iraniano-suedez Ali Abbasi, aduce fantasticul în cel mai banal cotidian și vorbește despre alteritate într-un mod surprinzător și profund original.

22
/01
/19

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, şi "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecţii, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles. Nominalizările pentru cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar au fost anunţate de actorii Tracee Ellis Ross şi Kumail Nanjiani.

22
/01
/19

Film Now și Digi 24 transmit în direct, astăzi, 22 ianuarie, în jurul orei 15.20, anunțul oficial al nominalizărilor la premiile Academiei Americane de Film. Cea de-a 91-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

22
/01
/19

Știu că sunteți curioși să aflați câte ceva și despre mama. Sincer să fiu, mă încearcă și pe mine aceeași curiozitate. Să aflu mai mult decât știu deja. În primul rând, știu că mama se roagă în fiecare seară la Dumnezeu pentru mine și pentru sora mea.

22
/01
/19

Noaptea, când stau în cutiuța mea și torc cu ochii la focul din sobă, mă gândesc deseori la Tomiță, pe care nu l-am mai văzut de mai bine de trei săptămâni. L-am simpatizat încă de când s-a născut, în special pentru numele lui de motan.

20
/01
/19

Se joacă la Teatrul Bulandra din București spectacolul „Treapta a noua” (în adapterea scenică a Ancăi Maria Colțeanu), după un text de Tom Ziegler, cu actrițele Manuela Ciucur, Catinca Maria Nistor, Oana Ștefănescu și Adela Bengescu.

18
/01
/19

Proaspăt apărut, al cincilea DVD din excelenta colecție Sahia Vintage, coordonată de cercetătoarea Adina Brădeanu în cadrul unui proiect al Asociației One World Romania, prezintă și discută, sub titlul „Efemere”, câteva filme comandate în diferite perioade Studiului Sahia de diverse instituții ale statului comunist.

18
/01
/19

Acum sunt o fetiță mare, chiar dacă mă cred uneori „lup marin”. Lupul marin, în caz că nu știați, este un animal de casă care are misiunea de a salva viețuitoarele din apele sărate ale mărilor și oceanelor. De câteva zile mă tot pregătesc să-mi fac bagajele să merg în Italia, la frățiorul meu bolnav. Sunt foarte fericită că-mi pot lua cu mine toate jucăriile și că voi zbura cu avionul. Pentru că nu am mai zburat cu avionul niciodată, recunosc că sunt emoționată.

18
/01
/19

Dacă mi-ar fi spus cineva la jumătatea lui noiembrie, când l-am luat de mânuță pe Toma și ne-am dus să ne întâlnim cu primarul orașului Măgurele pentru a discuta despre o implicare totală a locuitorilor și instituțiilor în cazul Mirunei - o fetiță de 2 ani și jumătate din localitate, diagnosticată cu leucemie -, că în mai puțin de o lună și jumătate doctorii de la Marie Currie îmi vor spune, fără menajamente: "Copilul dvs are cancer", l-aș fi trimis cu trotineta la balamuc.

18
/01
/19

Pe vremuri, asta însemnând acum câteva săptămâni, ori de câte ori își făcea tata timp să se joace cu noi - reușea cam greu să se desprindă de știrile politice sau de îndeletnicirile lui de pe facebook - mă întrebam de ce mă încearcă sentimente atât de diferite față de părinți. Dacă mama nu-și permitea o secundă pentru ea dedicându-se total nouă, tata abia dacă se îndura să ne alerge seara un pic în jurul mesei, prefăcându-se că este căpcăun.

Page 1 of 77112345...102030...Last »