„Fury”, cu Brad Pitt, închide Festivalul de Film de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/fury-cu-brad-pitt-inchide-festivalul-de-film-de-la-londra/

Lungmetrajul „Fury”, de David Ayer, va fi proiectat, în premieră, pe 19 octombrie, la gala de închidere a Festivalului de Film de la Londra, unde vor fi prezenţi actorul Brad Pitt şi regizorul peliculei.

Un articol de Liliana Matei|16 august 2014

Cu o acţiune care se petrece la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, filmul „Fury” spune povestea unui sergent american (Brad Pitt) cu mare experienţă în luptă. Împreună cu echipajul său de cinci oameni, sergentul Wardaddy conduce un tank Sherman, supranumit „Fury”, şi pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigaşă, care ar trebui să dea ultima lovitură forţelor armate ale Germaniei naziste.

Clare Stewart, directorul Festivalului de Film de la Londra, a descris acest lungmetraj de război ca fiind „o realizare cinematografică răsunătoare”, care va aduce evenimentului de anul acesta „o încheiere monumentală”.

„Domeniile Oxfordshire şi Bovingdon Airfield din Hertfordshire au fost casa noastră timp de 12 săptămâni, anul trecut, aşadar să prezentăm filmul la premiera europeană este pentru noi ca o reîntoarcere acasă”, a spus regizorul David Ayer.

„Sunt încântat că primii care vor vedea filmul în Europa sunt spectatorii de la festival”, a completat acesta. Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Shia Labeouf, Logan Lerman şi Michael Pena.

Festivalul de Film de la Londra va debuta pe 8 octombrie, în deschiderea evenimentului londonez fiind proiectată pelicula „The Imitation Game”, un alt lungmetraj al cărui subiect este situat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi care îl prezintă pe actorul Benedict Cumberbatch în rolul matematicianului Alan Turing, scrie Mediafax.

Foto din „Fury“ – captură film

20
/05
/16

Vineri, 20 mai 2016, în toate ţările Europei cei mai buni tineri muzicieni se vor întâlni pentru a cânta imnul Uniunii Europene ca simbol al susţinerii lor pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene şi pentru viitorul viitorul culturii europene. În România, evenimentul va avea loc în fața Ateneului Român, de la ora 15.00. Dirijorul Gabriel Bebeșelea va asigura pregătirea şi conducerea orchestrei pentru acest eveniment.

20
/05
/16

Lansarea pe platforma gratuită Cinepub a documentarului „Cinema românesc”, de Vlad Nedelcu, şi prezenţa istorică a filmelor româneşti la Cannes în acest an sunt un bun prilej pentru o (nouă) discuţie despre atât de hulitul (de marele public) Nou Val, pornind de la câteva clişee (mult prea) larg răspândite.

19
/05
/16

EUROPAfest, singurul festival din Europa ce reunește patru genuri muzicale - jazz, blues, pop și clasic, se apropie de finalul ediției cu numărul 23. Un eveniment mult așteptat, Gala EUROPAfest, va avea loc sâmbătă, 21 mai, la Teatrul Odeon, începând cu orele 19:00.

19
/05
/16

Am văzut, la Centrul de Teatru Educaţional Replika, premiera spectacolului ,,Maskar” (care în limba romani înseamnă Între). Piesa e scrisă de Mihaela Michailov, după o amplă documentare în comunităţi de romi din Turnu Măgurele şi Alexandria, în capriciosul judeţ Teleorman.

19
/05
/16

Între 19 și 25 mai în București va avea loc prima ediție a BLACK SEA ARTS FESTIVAL. Desfășurat în mai multe spații din București, festivalul va reuni sub aceeași umbrelă artiști din Ucraina, Rusia, Moldova, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Turcia, Bulgaria și România prin proiecții de filme artistice și documentare, expoziții de fotografie și de caricatură politică, precum și prin elemente de arhitectură și o instalație de artă. 

18
/05
/16

Sâmbătă, pe 21 mai, în intervalul 16:00-01:00, iubitorii de operă şi balet vor avea ocazia să descopere o expoziție inedită de peste 100 de costume din cele mai apreciate producții de operă, balet, operetă și musical din stagiunile Operei Comice pentru Copii. Evenimentul include și o vizită surpriză - în premieră! - în spații secrete ale clădirii.

18
/05
/16

Târgul GAUDEAMUS Oradea, cea mai nouă componentă a Caravanei GAUDEAMUS derulată de Radio România la nivel naţional, vă aşteaptă în intervalul 18 – 22 mai în parcul 1 Decembrie.

18
/05
/16

Trei dintre formațiile muzicale Radio România – Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio participă şi în acest an la „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” (SIMN) – ediţia 26 – derulată sub titlul “Limits… and Beyond!” (Limite… și dincolo de ele!).

17
/05
/16

În 1951, Constantin Brâncuşi a făcut statului român oferta de a-i lăsa moştenire 200 de lucrări şi atelierul său din Paris. Membrii Academiei Române au refuzat-o. Sculptorul a murit în 1957, la Paris, cu inima tristă pentru că nu s-a mai putut întoarce în ţara sa.