G53 – Primul teatru construit împreună a câștigat „Acknowledgement Prize 2017” la Marsilia
https://www.ziarulmetropolis.ro/g53-primul-teatru-construit-impreuna-a-castigat-acknowledgement-prize-2017-la-marsilia/

Proiectul Griviţa 53 – Primul teatru construit împreună a fost recompensat, la sfârşitul lunii septembrie, cu Acknowledgement Prize 2017, la Gala LafargeHolcim Awards, considerată drept cea mai importantă competiţie de arhitecturăşi design sustenabil din lume.

Un articol de Petre Ivan|3 Octombrie 2017

Anul acesta, au participat aproape 5.100 de proiecte din toată lumea, dintre care doar 7 au fost recompensate cu un trofeu, iar cel primit de Grivița 53 este primul premiu pe care România îl câștigă în istoria acestui concurs. Juriul competiției a fost format din 9 dintre cele mai importante personalități din industrie: arhitecți, constructori, experți în domeniu.

Decernarea premiilorLafargeHolcim Awards a avut loc pe 28 septembrie 2017, la MUCEM, la Marsilia,în prezentța unor arhitecți de renume mondial. Premiul câștigat de Grivița 53 constă atât într-o recompensă financiară de 20.000 dolari, dar în primul rând, în recunoașterea internaționalăa proiectului. LafargeHolcim Awards promovează și recompensează sustenabilitatea socială și de mediu în construcții din 2003.

Acest premiu demonstrează sustenabilitatea proiectului și încrederea pe care ne-o acordă profesioniști din liga întâi. Poate căacum vom primi sprijinul de care avem nevoie pentru a face rost de suma necesară construcției și pentru a duce la bun sfârșit această poveste. – Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea proiectului Grivița 53.

G53 – Primul teatru construit împreună este inițiativa regizoarei Chris Simion- Mercurian, care a vândut casa bunicii ei anul trecut și cu banii primiți a cumpărat terenul din Calea Griviței 53, locul unde va construi teatrul. Primul om care a încurajat-o a fost soțul și partenerul ei, Tiberiu Mercurian, care a transpus visul lui Chris în cifre și a realizat cănu este o utopie. Lor li s-a alăturat arhitectul Codrin Trițescu, care a confirmat că povestea pare o nebunie, dar este posibilă. Mai mult decât atât,arhitectul a realizat planul de arhitectură pro bono și a creat în Calea Griviței 53 mai mult decât un teatru, a propus un hub cultural în care să se îmbine arhitectura cartierului cu o linie nouă, modernă, fidelă poveștii.

În acest demers s-au alăturat personalități care girează cu performanța lor, unicitatea și performanța proiectului construcției primului teatru privat după 71 de ani. În 1946,  inginerul constructor Liviu Ciulei a dus la bun sfârșit un proiect similar, pe care l-a dedicat fiului său, regizorul Liviu Ciulei.

Pentru ca totul să fie transparent,Chris Simion – Mercurian a înființat Asociația Culturală „Grivița 53” prin care se desfășoară campania de strângere de fonduri și a donat acestei asociații terenul în valoare de 200.000 Euro,pe care urmează să se întâmple construcția. Mai mult decât atât,în statutul Asociației există un articol prin care destinația culturală a imobilului nu va putea fi schimbată niciodată.

Campania de strângere de fonduri pentru G53 a fost demarată în aprilie 2017. Până în prezent, s-au strâns (bani și servicii) aproximativ 100.000 Euro. G53 îți dă șansa de a fi parte din această poveste. Poți cumpăra cărămizi, ferestre, scaune, uși, pereți, iar numele tău va fi inscripționat și va rămâne martor al acestei povești peste generații. În aprilie 2018 echipa G53 își dorește să deschidă șantierul. Pentru ca acest fapt să se întample, trebuie să se strângă în jur de 400.000 Euro.

Foto: G53 – facebook

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

22
/04
/19

MATILDA ȘI GROPARII de STELA GIURGEANU a fost desemnta cea mai bună piesă românească a anului 2018. Juriul Concursului, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHĂILESCU şi MARIAN POPESCU, a ales piesa câștigătoare dintre următoarele: MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu, VIEȚILE SFINȚILOR de Radu Macrinici, ÎNTOARCEREA de Laurențiu Blaga, CÂND SE TOPESC GHEȚARII de Marilena Dumitrescu, NU SUNTEM MELCI SAU SUNTEM? de Marilena Dumitrescu

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

Page 1 of 79212345...102030...Last »