Gala Actorului Tânăr Amator (GATA), în Piteşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-actorului-tanar-amator-gata-in-pitesti/

În weekend-ul 30-31 mai în Piteşti, în sala studio „Liviu Ciulei” a Teatrului “Alexandru Davila”, se va desfăşura “Gala Actorului Tânăr Amator” (G.A.T.A.).

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2015

Gala va avea loc în regim de concurs şi li se adresează tuturor tinerilor din țară cu aptitudini actoricești. Se va concura pe două categorii: individual şi trupe.

Până acum și-au anunțat participarea trupe din Pitești, Bucureşti, Botoşani, Oradea, Timişoara și Cluj Napoca. Juriul va fi format din profesioniști: regizorul Victor Ioan Frunză (preşedintele juriului), criticul de teatru Alina Epîngeac şi actorii Liviu Chiţu, Dan Andrei şi Florin Dumitru.

Organizatori sunt „Teatrul pentru Toţi” şi trupa de teatru AD HOC. Evenimentul este susținut de Teatrul “Alexandru Davila”, Consiliul Judeţean Argeş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret și de oameni de afaceri.

Programul urmează să fie anunțat. Intrarea pentru spectatori va fi liberă.

“Se poate sau nu se poate? În Piteşti, un oraş care are nevoie de consum teatral, un astfel de eveniment reprezintă o foarte mare provocare”, spune iniţiatorul acestui proiect, tânărul actor piteștean Mihai Savu.

Liviu Chiţu, spune despre acest eveniment unic în rândul tinerilor: ” Școala este o instituție care dezvoltă personalități, care sprijină minți și care trebuie respectată! Contează, însă, în egală măsură, ce facem cu timpul nostru, atunci când nu suntem la școală. Mi-a plăcut la scoală, dar nu am ales niciodată să mă așez în prima bancă.

Am cochetat cu ceea ce credeam că este teatrul în timpul liceului iar asta a născut dorințe și idealuri pe care le păstrez cu sfințenie și acum. Am participat la festivaluri unde foarte repede am înțeles că nu premiile sau diplomele pe care le aduceam acasa erau importante, ci doar faptul ca eram acolo. Doar pentru scurtele întâlniri cu oameni pasionați de același lucru. Sunt momente unice, care rămân întipărite în noi, momente pe care le onorez și pe care le aștept cu deosebită bucurie de fiecare dată. GATA, pregătește-te, venim!”.

Foto: GATA – facebook

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.