„Gala Camp10natului de improvizaţie“ online
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-camp10natului-de-improvizatie-online/

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2020

Luni, 6 aprilie, pe canalul de YouTube al Companiei puteți să vizionaţi „Gala Camp10natului de improvizaţie“, după un concept de Keith Johnstone, avându-i ca antrenori pe Vlad Massaci şi Mihaela Sîrbu şi acompaniator la pian pe Zeno Apostolache Kiss. Regia tehnică a fost asigurată de Stelian Chiţacu.

Spectacolul-eveniment a avut loc cu ocazia împlinirii a 10 ani de la prima reprezentație a „Campionatului de improvizație“, care s-a jucat apoi cu săli pline, situându-se în topul preferinţelor publicului.

Cu această ocazie specială, Sala Mare a găzduit un concurs între trupele de improvizaţie ale Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu Mureş şi cele ale Teatrului de Nord Satu Mare şi Teatrul Studio Act Oradea.

Reprezentaţia spectacolului a avut loc în 15 aprilie 2019.

În cei zece ani scurşi de la premieră au fost susținute 128 de reprezentații la care au participat peste 15.000 de spectatori. Din echipa de improvizatori au făcut sau fac parte: Rareș Budileanu, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Ion Vântu, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Alexandru-Andrei Chiran, Ale Ţifrea, Loredana Dascălu, Mela Mihai, Dan Rădulescu, Elena Purea, Ionela Nedela și Liviu Topuzu. Aceștia au fost acompaniați la pian de Nyagai Istvan și Zeno Apostolache. Antrenorii spectacolului sunt Vlad Massaci și Mihaela Sîrbu.

„Când vin la teatru, oamenii se simt obligaţi sa poarte costum, rochii elegante, bijuterii… Foaierul devine un loc unde se afişează statutul social. La un spectacol de improvizaţie, însă, oamenii poartă blugi şi tricouri şi nici măcar nu trebuie să-şi închidă telefoanele mobile (noi îi rugăm totuşi s-o facă!). Ne dorim să vă simţiţi ca la o petrecere reuşită. O petrecere reuşită depinde de numărul de interacţiuni pe care le aveţi cu alţi oameni. Nu de alcool; nu de ţigări. Vă aşteptăm la petrecerea noastră.” (Vlad Massaci, antrenor al spectacolului)

 

 

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

17
/11
/23

Teatrul Excelsior anunță premiera spectacolului-manifest (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, traducerea Mircea Sorin Rusu, în regia lui Radu Nica, unul dintre numele de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.