„Gala Camp10natului de improvizaţie“ online
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-camp10natului-de-improvizatie-online/

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2020

Luni, 6 aprilie, pe canalul de YouTube al Companiei puteți să vizionaţi „Gala Camp10natului de improvizaţie“, după un concept de Keith Johnstone, avându-i ca antrenori pe Vlad Massaci şi Mihaela Sîrbu şi acompaniator la pian pe Zeno Apostolache Kiss. Regia tehnică a fost asigurată de Stelian Chiţacu.

Spectacolul-eveniment a avut loc cu ocazia împlinirii a 10 ani de la prima reprezentație a „Campionatului de improvizație“, care s-a jucat apoi cu săli pline, situându-se în topul preferinţelor publicului.

Cu această ocazie specială, Sala Mare a găzduit un concurs între trupele de improvizaţie ale Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu Mureş şi cele ale Teatrului de Nord Satu Mare şi Teatrul Studio Act Oradea.

Reprezentaţia spectacolului a avut loc în 15 aprilie 2019.

În cei zece ani scurşi de la premieră au fost susținute 128 de reprezentații la care au participat peste 15.000 de spectatori. Din echipa de improvizatori au făcut sau fac parte: Rareș Budileanu, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Ion Vântu, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Alexandru-Andrei Chiran, Ale Ţifrea, Loredana Dascălu, Mela Mihai, Dan Rădulescu, Elena Purea, Ionela Nedela și Liviu Topuzu. Aceștia au fost acompaniați la pian de Nyagai Istvan și Zeno Apostolache. Antrenorii spectacolului sunt Vlad Massaci și Mihaela Sîrbu.

„Când vin la teatru, oamenii se simt obligaţi sa poarte costum, rochii elegante, bijuterii… Foaierul devine un loc unde se afişează statutul social. La un spectacol de improvizaţie, însă, oamenii poartă blugi şi tricouri şi nici măcar nu trebuie să-şi închidă telefoanele mobile (noi îi rugăm totuşi s-o facă!). Ne dorim să vă simţiţi ca la o petrecere reuşită. O petrecere reuşită depinde de numărul de interacţiuni pe care le aveţi cu alţi oameni. Nu de alcool; nu de ţigări. Vă aşteptăm la petrecerea noastră.” (Vlad Massaci, antrenor al spectacolului)

 

 

14
/05
/23

Înotul sincron într-o lume care-și trăiește agonia pe ritmuri stranii, imagini care combină poezia cu absurdul, o nonpoveste despre omul aflat pe drumul spre dezintegrare...

12
/05
/23

Pe 13 mai are loc lansarea celui de-al doilea album EYEDROPS „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.” cu un concert „extraordinaire” în Iași, la Underground Pub. Găsirea, Rătăcirea, Regăsirea și Pierderea cuprind un turneu care îi poartă pe băieți și pe noul lor album prin 11 orașe din țară.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

12
/05
/23

Colegi, prieteni pe scenă și în viață, actori legendari ai teatrului românesc – Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Alexandru Repan, Catrinel Dumitrescu, Emilia Dobrin, Mircea Diaconu și Dana Dogaru – au împărtășit aseară, pe scena Teatrului Nottara, amintiri, povești de la repetiții și din culise despre inegalabilul George Constantin, de la a cărui naștere s-au împlinit, pe 3 mai, 90 de ani.

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.

11
/05
/23

Ediția a XXIX-a a Festivalului Bacău Fest Monodrame s-a încheiat miercuri și a reunit câteva mii de spectatori, în cele șase zile de spectacole, conferințe, lecturi și dezbateri.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.