Gala Copiilor și Tinerilor Talentați, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-copiilor-si-tinerilor-talentati-la-teatrul-metropolis/

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar, Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti şi Amias Small School au organizat, duminică, 5 iunie 2022, de la ora 10,00, la Teatrul Metropolis, Gala Copiilor şi Tinerilor Talentaţi!

Un articol de Ziarul Metropolis|8 iunie 2022

Peste 50 de copii și adolescenți cu abilități înalte au fost premiați în cadrul unui eveniment de recunoaștere a abilităților. Au avut loc numere artistice și au fost înmânate copiilor diplome de absolvire, diplome de Recunoaștere.

Beneficiarii sunt elevi din școlile și liceele din București, cursanți ai orelor de pregătire și studiu în artele spectacolului și dezvoltare personală, care au avut posibilitatea să-și descopere abilități personale, aptitudini artistice, dar și metode și tehnici prin care să se exprime pozitiv.

Programul pentru descoperirea talentelor este un proiect 100% bazat pe voluntariat, coordonat de specialiști în artele spectacolului, dezvoltare personală și psihologie. Această șansă le-a fost oferită de către Federația Națională a Părinților din Învățământul Preuniversitar împreună cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Amias Small School.

Copiii cu potențial, de multe ori, sunt prinși în această capcană a sistemului care uniformizează și-și pierd speranța pentru măreție. Sunt neglijați, marginalizați, puși la punct. Li se spune că nu se încadrează, că nu-și găsesc locul. Sunt prea talentați! Li se sugerează că sunt defecți. Prețul îl plătesc ei, apoi părinții, dar și întreaga națiune. Creativitatea lor nu este încurajată, nu este exploatată. Graba acestei societăți de a oferi șanse egale pentru toți a promovat, neintenționat discriminarea împotriva acelor copii cu capacități extraordinare.



15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).