Gala Copiilor și Tinerilor Talentați, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-copiilor-si-tinerilor-talentati-la-teatrul-metropolis/

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar, Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti şi Amias Small School au organizat, duminică, 5 iunie 2022, de la ora 10,00, la Teatrul Metropolis, Gala Copiilor şi Tinerilor Talentaţi!

Un articol de Ziarul Metropolis|8 iunie 2022

Peste 50 de copii și adolescenți cu abilități înalte au fost premiați în cadrul unui eveniment de recunoaștere a abilităților. Au avut loc numere artistice și au fost înmânate copiilor diplome de absolvire, diplome de Recunoaștere.

Beneficiarii sunt elevi din școlile și liceele din București, cursanți ai orelor de pregătire și studiu în artele spectacolului și dezvoltare personală, care au avut posibilitatea să-și descopere abilități personale, aptitudini artistice, dar și metode și tehnici prin care să se exprime pozitiv.

Programul pentru descoperirea talentelor este un proiect 100% bazat pe voluntariat, coordonat de specialiști în artele spectacolului, dezvoltare personală și psihologie. Această șansă le-a fost oferită de către Federația Națională a Părinților din Învățământul Preuniversitar împreună cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Amias Small School.

Copiii cu potențial, de multe ori, sunt prinși în această capcană a sistemului care uniformizează și-și pierd speranța pentru măreție. Sunt neglijați, marginalizați, puși la punct. Li se spune că nu se încadrează, că nu-și găsesc locul. Sunt prea talentați! Li se sugerează că sunt defecți. Prețul îl plătesc ei, apoi părinții, dar și întreaga națiune. Creativitatea lor nu este încurajată, nu este exploatată. Graba acestei societăți de a oferi șanse egale pentru toți a promovat, neintenționat discriminarea împotriva acelor copii cu capacități extraordinare.



27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…