Gala Copiilor și Tinerilor Talentați, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-copiilor-si-tinerilor-talentati-la-teatrul-metropolis/

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar, Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti şi Amias Small School au organizat, duminică, 5 iunie 2022, de la ora 10,00, la Teatrul Metropolis, Gala Copiilor şi Tinerilor Talentaţi!

Un articol de Ziarul Metropolis|8 iunie 2022

Peste 50 de copii și adolescenți cu abilități înalte au fost premiați în cadrul unui eveniment de recunoaștere a abilităților. Au avut loc numere artistice și au fost înmânate copiilor diplome de absolvire, diplome de Recunoaștere.

Beneficiarii sunt elevi din școlile și liceele din București, cursanți ai orelor de pregătire și studiu în artele spectacolului și dezvoltare personală, care au avut posibilitatea să-și descopere abilități personale, aptitudini artistice, dar și metode și tehnici prin care să se exprime pozitiv.

Programul pentru descoperirea talentelor este un proiect 100% bazat pe voluntariat, coordonat de specialiști în artele spectacolului, dezvoltare personală și psihologie. Această șansă le-a fost oferită de către Federația Națională a Părinților din Învățământul Preuniversitar împreună cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Amias Small School.

Copiii cu potențial, de multe ori, sunt prinși în această capcană a sistemului care uniformizează și-și pierd speranța pentru măreție. Sunt neglijați, marginalizați, puși la punct. Li se spune că nu se încadrează, că nu-și găsesc locul. Sunt prea talentați! Li se sugerează că sunt defecți. Prețul îl plătesc ei, apoi părinții, dar și întreaga națiune. Creativitatea lor nu este încurajată, nu este exploatată. Graba acestei societăți de a oferi șanse egale pentru toți a promovat, neintenționat discriminarea împotriva acelor copii cu capacități extraordinare.



20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.

19
/09
/23

Premiera de gală a filmului documentar Playback va avea loc pe 19 octombrie la Cinemateca Eforie din București. Înainte de această dată filmul va putea fi vizionat pe marele ecran în cadrul unor avanpremiere și evenimente speciale organizate la București, Oradea, Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca.

18
/09
/23

O vorbă veche spune "Codru-i frate cu românul". Dacă vorba asta s-ar adapta pentru zona de turism estival, ar suna așa: "Turcu-i frate cu românul". Potrivit statisticilor, de ani buni, vecinii de la Marea Neagră se mențin în topul destinațiilor favorite de vacanță: vară după vară, ai noștri se pornesc către litoralul turcesc.

18
/09
/23

Turneul de concerte silențioase, ascultate în căști, al trupei de rock alternativ EYEDROPS va ajunge la ultima prestație din acest an, pe 20 septembrie, la Kraft Market, București.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.