Gala Critics’ Choice Awards 2013 şi-a desemnat câştigătorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-critics-choice-awards-2013-si-a-desemnat-castigatorii/

Premiile reprezintă un barometru important pentru Oscar. Care sunt marii câştigători?   Premiile Critics’ Choice deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor la Oscar. În ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics’ Choice Awards la categoriile de interpretare şi cel mai bun film au câştigat premii Oscar, acelaşi […]

Un articol de Andrada Văsii|11 ianuarie 2013

Premiile reprezintă un barometru important pentru Oscar. Care sunt marii câştigători?

 

Premiile Critics’ Choice deţin un record de invidiat în ceea ce priveşte prezicerea câştigătorilor la Oscar. În ultimii 14 ani, mai mult de jumătate dintre câştigătorii Critics’ Choice Awards la categoriile de interpretare şi cel mai bun film au câştigat premii Oscar, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru 70% dintre regizori. Prin comparaţie, peliculele premiate cu Globurile de Aur, acordate de Hollywood Foreign Press Association, au reuşit să se impună la Oscaruri în mai puţin de 50% din cazuri, în aceeaşi perioadă citată.

Drama „Argo”, regizată de Ben Affleck, actorul Daniel Day-Lewis – protagonistul filmului „Lincoln” – şi Jessica Chastain – protagonista peliculei „Zero Dark Thirty” – au fost marii câştigători la gala Critics Choice Movie Awards 2013, organizată joi seară la Los Angeles.

Lungmetrajul „Argo” a fost desemnat „cel mai bun film”, Ben Affleck a fost numit „cel mai bun regizor”, iar Daniel Day-Lewis s-a impus la categoria „cel mai bun actor”, în timp ce Jessica Chastain a triumfat la categoria „cea mai bună actriţă”.


Producţia „Silver Linings Playbook” a luat toate premiile din domeniul comediei, impunându-se la categoria „cel mai bun film de comedie”, iar protagoniştii săi – Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence – s-au impus la categoriile „cel mai bun actor dintr-o comedie”, respectiv „cea mai bună actriţă dintr-o comedie”. Acelaşi film s-a impus şi la categoria „cea mai bună distribuţie”.

Jennifer Lawrence a câştigat un al doilea trofeu – la categoria „cea mai bună actriţă într-un film de acţiune” pentru rolul din filmul „Jocurile foamei/ The Hunger Games”.

Anne Hathaway s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă” cu rolul din musicalul „Les Misérables”.

La categoria „cel mai bun actor într-un rol secundar” a triumfat Philip Seymour Hoffman, recompensat astfel pentru prestaţia sa din pelicula „The Master”. Cineastul român Mihai Mălaimare Jr., directorul de imagine al acestui film, care fusese nominalizat la categoria „cea mai bună imagine”, a pierdut acest trofeu în faţa lui Claudio Miranda, directorul de imagine al filmului „Life of Pi”.

Filmul „Amour”, de Michael Haneke, a fost desemnat „cel mai bun film străin”, „Looper” s-a impus la categoria „cel mai bun film SF/ horror”, iar „Searching for Sugarman” s-a impus la categoria „cel mai bun documentar”.

Premiile pentru scenariu au revenit cineaştilor Quentin Tarantino, recompensat pentru scenariul original al filmului „Django Unchained”, respectiv Tony Kushner, care a adaptat scenariul pentru lungmetrajul „Lincoln”.

Cel mai bun film de animaţie a fost desemnat „Wreck-It Ralph”.

Cântecul „Skyfall”, interpretat de britanica Adele pe coloana sonoră a celui mai recent film din seria „James Bond”, a fost desemnat „cel mai bun cântec dintr-un film”, iar Daniel Craig s-a impus la categoria „cel mai bun actor dintr-un film de acţiune”. Acelaşi lungmetraj s-a impus şi la categoria „cel mai bun film de acţiune”.

Quvenzhane Wallis, actriţa în vârstă de nouă ani, protagonista peliculei „Beasts of the Southern Wild”, care a devenit joi cea mai tânără actriţă din istorie nominalizată la premiile Oscar, s-a impus joi seară la categoria „cel mai tânăr actor sau cea mai tânără actriţă”.

Scenaristul, producătorul şi regizorul Judd Apatow a primit un premiu special – „Genius Awards – în cadrul galei Critics’ Choice Movie Awards 2013, care i-a fost acordat de organizatori pentru a onora „o demonstraţie fără precedent de excelenţă în artele cinematografice”.

The Broadcast Film Critics Association (BFCA), care acordă premiile Critics’ Choice, este alcătuită din reprezentanţii a peste 200 de posturi de televiziune, radio şi site-uri din Statele Unite şi Canada.

 

Sursa: Mediafax

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.