Gala EUROPAfest, la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-europafest-la-teatrul-odeon/

EUROPAfest, singurul festival din Europa ce reuneşte patru genuri muzicale – jazz, blues, pop şi clasic, se apropie de finalul ediţiei cu numărul 23. Un eveniment mult aşteptat, Gala EUROPAfest, va avea loc sâmbătă, 21 mai, la Teatrul Odeon, începând cu orele 19:00.

Un articol de Liliana Matei|19 mai 2016

Cei mai buni artiști, “crème de la crème ” ai categoriilor de jazz și clasic se vor aduna pe scena Sălii Majestic pentru a primi cuvintele de laudă ale juriului și aplauzele spectatorilor. Cu aceeași ocazie are loc și decernarea Diplomei de excelență din partea Casei Regale. Biletele se pot achiziționa de la Teatrul Odeon.

 
O vorbă cântată la saxofon, un gând șoptit la chitară, o amintire transpusă la pian, sunete de vibrafon, muzicuță, contrabass, percuție au spus povestea EUROPAfest. Timp de zece zile, festivalul a adus notele muzicale în sufletele oamenilor. Artiști din toate colțurile lumii s-au strâns pe scenele din București si Sibiu pentru celebrarea muzicii bune. Au fost zile în care emoțiile, notele muzicale și creativitatea s-au îmbinat într-un dans al dorinței de a fi cel mai bun.

 
Festivalul a adus publicului din România peste 300 de artiști din 45 de țări, într-o agendă diversificată: Gala de deschidere, concerte de jazz, blues și pop, concursul internațional de pian cu un numar de 100 de pianiști, concursul internațional de jazz cu 25 de trupe cu artiști din 26 de țări, workshopuri de jazz, master-classes de pian, Caffe Festival Ibis, Piano Corner, Jam sessions și Gala Laureaților.

 
Toți artiștii au pășit în festival cu dorința de a uimi spectatorii, de a aduce buna dispoziție și de a da o nouă nuanță ritmurilor muzicale. Inspirația, originalitatea și energia au fost elementele primordiale în crearea unei atmosfere de poveste.
Prieteniile legate între participanți, poveștile depănate în timpul concertelor, sălile pline și surprizele neașteptate au conturat starea de beatitudine a festivalului.

 
Spectatorii vor avea șansa de a asculta în Gala EUROPAfest cele mai bune trupe din cadrul Bucharest International JAZZ Competition, precum și laureații de la Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti. Gala este dedicată tuturor artiștilor, o seară în care se sărbătorește excelența muzicală, iar Casa Regala va decerna Diploma de Excelență.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.