Gala Extraordinară a Dansului Răzvan Mazilu & Friends
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-extraordinara-a-dansului-razvan-mazilu-friends/

Teatrul Odeon a lansat în stagiunea 2001-2002 programul „Dans la Odeon”, program ce şi-a propus să aducă în atenţia publicului arta dansului profesionist din România şi din străinătate, sub forma unor Gale Extraordinare. Ediţia din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.

Un articol de Petre Ivan|6 mai 2019

Inițiatorul și coordonatorul proiectului, coregraful și dansatorul Răzvan Mazilu, a propus încă de atunci o alternativă la spectacolele de teatru, în contextul în care scena Teatrului Odeon și-a dezvoltat o tradiție încă din anii ’90, găzduind Centrul de Expresie Artistică, care a funcționat în acest teatru.

„Galele Extraordinare ale Dansului înseamnă pentru Teatrul Odeon un proiect inspirat și îndrăzneț”. – Octavian Saiu

„Gala lui Răzvan Mazilu arată că dansul bine integrat într-un demers cultural de calitate poate deveni.” – Adrian Mihalache în Dilema Veche

„Fiecare nou spectacol al acestui proiect face concurență celorlalte prin ineditul concepției ce pledează pentru un sincretism originar al artelor, prin contactul cu dansatori, coregrafi și actori. Nu e puțin lucru faptul că la fiecare spectacol al proiectului sala este pur și simplu plină, iar în fața teatrului lumea caută” – Claudiu Ionescu

Ediția din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.razvan mazilu

„Am încercat să conturăm și anul acesta, conform tradiției, o Gală a emoțiilor puternice, așa cum doar dansul poate naște, cu invitați unul și unul, cu stiluri și genuri diferite, de la balet clasic la tango și de la dans contemporan la divertismentul de calitate. O Gală-eveniment cu un invitat-surpriză, una dintre cele mai iubite voci din muzica pop: Nico. Vă așteptăm să ne emoționăm împreună.” – Răzvan Mazilu

Invitații din acest an ai coregrafului și dansatorului Răzvan Mazilu: Monica Petrică, Ovidiu Matei Iancu (Opera Română București), Loredana Bădică, Răzvan Hanganu (Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești), Viviana Celina Olaru (Opera Română Iași), Relu Dobrin, Denisa Anastasiu, Astrid Tomescu (Teatrul de Operetă „Ion Dacian” București), Vanda Ștefănescu, Paul Cimpoieru, Clubul TangotangenT, elevi ai Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”

Invitat special NICO

Preț bilete: 60 lei și 40 lei

Foto: Gala Extraordinară a Dansului Răzvan Mazilu & Friends – facebook

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.

24
/10
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz are loc în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Si anul acesta au fost invitați artişti cu abordări muzicale spectaculoase, cu povești şi perspective inedite.

24
/10
/15

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.

23
/10
/15

„Lor, țiganilor, să le mulțumim că ne-au păstrat muzica, această comoară ce abia acum o prețuim; numai dânșii (!) ne-au desgropat-o, au trecut-o și dat-o în păstrare din tată în fiu, cu acea grijă sfântă ce o au pentru ce le e mai scump pe lume: muzica.” - George Enescu, în urmă cu mai bine de un secol. Lucrări pe care odinioară le interpretau celebri lăutari şi care au reprezentat o puternică sursă de inspiraţie pentru Enescu în creaţiile proprii se vor auzi la Sala Radio miercuri, 28 octombrie, de la 19.00, într-un concert inedit care aduce pentru prima oră, în aceeaşi seară, pe aceeaşi scenă, ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO şi ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO.