Gala Facultății de Teatru și Film de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-facultatii-de-teatru-si-film-de-la-universitatea-babes-bolyai-din-cluj-napoca/

Facultatea de Teatru şi Film organizează în perioada 21 mai – 29 iunie 2022, Gala FTF, festivalul dedicat absolvenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Un articol de Petre Ivan|14 mai 2022

În această perioadă vor avea loc un număr impresionant de spectacole, filme și exerciții cinematografice, expoziții sau instalații digital interactive, cursuri deschise, ateliere, întâlniri cu alumni, intersecții academice și profesionale între tinerii absolvenți și practicieni din industrie sau activități informale care pun în lumină diversitatea programelor FTF, complexitatea portofoliului artistic și implicarea creativă a studenților și profesorilor noștri.

Absolvenții de licență și master vor avea ocazia să-și prezinte proiectele și să-și demostreze abilitățile artistice, critice și academice în fața comunității profesionale a Universității Babeș-Bolyai. Sesiunile de mentorat și atelierele deschise cu alumni sau profesioniști din industrie vor facilita trecerea dinspre studiu spre practicarea profesiei. Gala FTF este, de asemenea, o ocazie pentru publicul larg de a fi martor la devenirea profesională a tinerilor absolvenți.

Pandemia a pus la încercare într-un mod fundamental creatorii, scriitorii, criticii sau producătorii din domeniul teatrului, filmului și a tuturor artelor ce reunesc publicul într-o sală sau un spațiu închis. Am fost cu toții constrânși să reinventăm felul în care producem sau consumăm spectacole sau produse audio-vizuale. De asemenea, actul academic a avut suferit, dar și de învățat din această lecție a formării virtuale, la distanță. Ne întoarcem, însă, pe scene și platouri de filmare, în săli de curs și conferințe, în biblioteci ori spații alternative de studiu cu aceeași pasiune și interes care ne-a motivat constant în toată această perioadă.

Pentru a afla programul actualizat al evenimentelor din perioada 21 mai – 29 iunie 2022, vă rugăm reveniți pe site-ul FTF și să urmăriți pagina noastră de Facebook. Prima etapă a galei se va desfășura în perioada 21 mai – 29 mai 2022. Programul este disponibil pe site-ul nostru.

https://teatrufilm.ubbcluj.ro/ftf/
https://www.facebook.com/teatrufilm

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.