Gala Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-festivalului-international-de-teatru-de-la-sibiu-la-tvr/

10 zile, peste 2500 de artişti şi invitaţi speciali din peste 50 de ţări, 300 de evenimente desfăşurate în mai mult de 60 de spaţii, printre care biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol, 150 de premiere, peste 600.000 de vizitatori – pe scurt Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Sâmbătă, 27 iunie, de la ora 21.10, telespectatorii TVR 1 şi TVR HD sunt invitaţi să urmărească Gala Celebrităţilor, spectacol ce a avut loc la Sala Thalia din Sibiu şi a marcat întregul parcurs al festivalului.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2015

Şi anul acesta, Cătălin Ştefănescu a fost gazda unuia dintre evenimentele cu tradiţie ale teatrului internaţional, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Evenimentul a însemnat o recunoaştere publică a meritelor celor mai importanţi artişti care au contribuit la dezvoltarea acestui fenomen la Sibiu.Gala Festivalului

În cadrul Galei Festivalului Internaţional de Teatru s-au acordat premii, iar cinci dintre cei mai renumiţi dansatori ai Spaniei – Lola Greco, José Maldonado, Ana Arroyo, Karime Amaya şi Jesús Carmona – protagoniştii spectacolului „Flamenco de 5 stele”,au purtat publicul spectator printr-o incursiune în arta dansului clasic spaniol şi flamenco, de la începuturi până în prezent.

Pe parcursul acestei călătorii, dansatorii au fost acompaniaţi de unii dintre cei mai buni muzicieni flamenco ai momentului: Daniel Jurado, Victor Marquez, Ismael de la Rosa şi Kike Terron.

Gala Festivalului Şi în ediţia a XXII-a a festivalului, Gala Celebrităţilor aduce pe scenă personalităţile distinse cu o stea pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii.

Anul acesta, cele 5 stele au fost acordate actorului şi regizorului de film Klaus Maria Brandauer, regizorului Eimuntas Nekrošius, dramaturgului şi regizorului Joël Pommerat, regizororului, scenaristului şi dramaturgului Neil LaBute, respectiv dramaturgului, regizororului şi actorului Kazuyoshi Kushida.

De asemenea, în cadrul Galei Celebrităţilor este recunoscută public activitatea profesională a unui actor şi a unui regizor, prin Premiile Virgil Flonda şi Iulian Vişa, două dintre personalităţile de seamă ale teatrului românesc.

Recunoaşterea partenerilor festivalului, care au acordat un sprijin considerabil în realizarea acestei ediţii, este marcată prin oferirea a două premii speciale.

Realizat în parteneriat cu TVR, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).

Foto: Gala Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu – tvr.ro

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.