Gala Premiilor Gopo 2017, în direct la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-gopo-2017-in-direct-la-tvr-2/

Cea de-a XI-a ediţie a Premiilor Gopo, eveniment care răsplăteşte anual performanţa în cinematografia românească, va avea loc marţi, 21 martie 2017, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|15 martie 2017

Pentru al doilea an consecutiv, amfitrionul galei va fi cunoscutul actor Alexandru Bogdan.

Postul național de televiziune TVR 2 va difuza, în direct, începând cu ora 20.00, sosirea invitaților pe covorul roșu, iar de la ora 20:40 ceremonia de decernare a premiilor.

Gala Premiilor Gopo va fi transmisă în direct și la Radio România Cultural, dar și online pe www.premiilegopo.ro.

Alexandru Bogdan, născut pe 24 ianuarie 1986, la Târgu-Ocna, a urmat cursurile Universității Hyperion, secția Actorie, apoi a absolvit Regie teatru la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” unde, de asemenea, a terminat și un master în actorie. A debutat în 2006, la Teatrul Odeon, în piesa „E doar sfârșitul lumii”, în regia lui Radu Afrim.

Alexandru Bogdan este cunoscut și pentru aparițiile sale TV în calitate de prezentator al emisiunii „Cronica Cârcotașilor” și rolurile interpretate în serialul „Mondenii”.

Trofeul GopoPrintre actorii care se vor urca pe scena Premiilor Gopo pentru a înmâna mult-râvnitele statuete îi amintim pe Victor Rebengiuc, Dana Dogaru, Marian Râlea, Diana Cavallioti, Ana Ularu, Raluca Aprodu sau Tudor Istodor.

Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor), din programul galei nu vor lipsi Premiul pentru Întreaga Carieră – oferit actorului Ion Dichiseanu, Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate – acordat actorului Valentin Uritescu.

La această ediție a Galei Premiilor Gopo, pelicula  „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, a obținut 16 nominalizări la 13 categorii, urmat de filmul „Câini”, debutul lui Bogdan Mirică (13 nominalizări), „Inimi cicatrizate”, regia Radu Jude, cu 12 nominalizări și „Bacalaureat”, regia Cristian Mungiu, cu 9 nominalizări.

Gala Premiilor Gopo 2017 – ediția a 11-a este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și Babel Communications.

 

01
/03
/23

Filmul „Proștii/ Fools”, producție cu participare românească, va fi lansat în cinematografele din România la sfârșitul acestei săptămâni, fiind distribuit de microMULTILATERAL. “Proștii” va rula în avanpremieră la București la Cinema Elvire Popesco în această seară de la ora 20:30.

28
/02
/23

„Visuali Italiane - Noua Cinematografie Italiană în România”, festivalul dedicat cinematografiei italiene, revine în această primăvară cu a doua ediție, care va avea loc la București, Cluj-Napoca și Timișoara.

23
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială la Berlinale, filmul hibrid "Între revoluţii" (2023), de Vlad Petri, aduce împreună arhive din România şi Iran din perioada 1978-1990 şi imaginează un schimb de scrisori între două prietene din cele două ţări în acei ani.

17
/02
/23

Noile producții ale lui Lars Von Trier și Fatih Akin, filmele care au câștigat marile premii la festivalurile de la Veneția sau Locarno, dar și mult așteptatul Tár, cu Cate Blanchett în rolul principal, vor face parte din programul celei de a 22-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj-Napoca).

08
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Alegoria nu e un gen cinematografic uşor. Mai ales când e vorba de una deopotrivă existenţială şi politică, aşa cum se vrea "Spiritele din Inisherin".

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.