Gala Premiilor UNIMIR 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-unimir-2015/

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediţie a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

Un articol de Liliana Matei|3 Octombrie 2015

În cadrul galei se vor decerna premii de excelență pentru întreaga activitate dirijorilor Horia Andreescu şi Cristian Mandeal, solistului de operă Ionel Voineag şi fagotistului Miltiade Nenoiu.

De asemenea, pentru evoluții excepționale în cadrul stagiunii artistice 2014-2015, primesc premii speciale Alexandra Dariescu, Dan Dediu, Dan Grigore, Ioan Hotea, Andrei Ioniţă, Andrei Licareţ, Ion Marin, Cristian Mihăilescu şi Anna Ungureanu. În cadrul galei de duminică, UNIMIR va premia 3 formaţii: Orchestra Naţională de Tineret, Cvartetul Ad Libitum şi Cvartetul Voces.

Anual, Consiliul Director al UNIMIR, compus din personalități reprezentative ale muzicii interpretative (Vlad Conta, Mariana Colpoş, Gabriel Croitoru, Nicolae Licareț, Viniciu Moroianu, Gheorghe Palcu şi Bujor Prelipceanu), conferă titlul de Membru de Onoare UNIMIR oamenilor de cultură din exteriorul breslei muzicienilor. Astfel, anul acesta, actriţa Mariana Mihuţ, pictorul Ştefan Câlţia şi criticul literar Dan C. Mihăilescu vor primi această distincție onorifică.

Tot duminică, UNIMIR îi va prezenta publicului larg pe cei 7 bursieri selectaţi în urma concursului organizat înainte de închiderea stagiunii. Aceştia sunt: Cătălin Răducanu – pian, Corneliu Zirbo – violoncel, Ana Boiangiu – oboi, George Vîrban – canto, Alexandru Duda – fagot, Anca Cristescu – flaut şi Bogdan Mavrodean – clarinet.

“Pentru UNIMIR a devenit o tradiție marcarea Zilei Internaționale a Muzicii prin sărbătorirea și omagierea personalităților de seamă ale vieții muzicale româneşti. Cu această ocazie, îmi revine bucuria de a anunța că numărul bursierilor noștri a crescut la 7.”, a declarat Dirijorul Vlad Conta, președintele UNIMIR.

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

09
/10
/19

Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la București cu un spectacol în premieră, iar două reprezentații de balet contemporan vor avea lor pe 12 și pe 13 octombrie, la Sala Palatului, „Tous les hommes presque toujours s’imaginent” și „7 Danses Grecques”. În spectacol vor evolua și două balerine românce, Oana Cojocaru și Bianca Stoicheciu.

03
/10
/19

O nouă colecție de toamnă, nu doar pentru garderobă, dar și pentru gusturi muzicale: violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius susțin un concert extraordinar pe scena din Main Square ParkLake, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 19.00, la propunerea Radio România Muzical.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

01
/10
/19

Într-un an în care a dirijat concerte în întreaga Europă și a putut fi urmărit pe unele dintre cele mai importante scene ale Europei precum Konzerthaus Berlin sau ElbPhilharmonie Hamburg sau într-un inedit turneu în ţările balcanice cu Orchestra Romănă de Tineret și lista ar putea continua, Cristian Mandeal revine în seara de 4 octombrie la pupitrul orchestrei Filarmonicii din Belgrad. Avându-l ca solist pe pianistul Alexandar Modzar, concertul va avea în program Beethoven - Concertul de pian şi orchestră nr. 4 și Prokofiev - Simfonia a VII-a.

30
/09
/19

Opera Națională București deschide Stagiunea 2019-2020 cu  premiera spectacolului „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns. Regia poartă semnătura lui Giandomenico Vaccari, coregrafia a fost realizată de către Davide Bombana, iar decorul și costumele de către Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

28
/09
/19

Fundaţia Calea Victoriei te invită pe 7 octombrie, ora 19.00, la un concert călătorie între Orient şi Occident, ce va avea loc în Sala de Spectacole a Cercului Militar Național. Evenimentul marchează închiderea proiectului Laboratorul Schimbării și e o ocazie rară de a asculta live muzică veche și muzică etnică.

27
/09
/19

În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020  a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi și vineri, 3 și 4 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

26
/09
/19

Octombrie este una dintre lunile preferate ale iubitorilor de literatură, de film, de teatru și, de ce nu, de festivaluri. Iată ce ne atrage atenția în mod special dintre spectaculoasele evenimente ale lunii!

25
/09
/19

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu - “…le rendez-vous de la planète musicale” - s-a încheiat în acordurile Simfoniei nr.1, de Ceaikovski, cu viziunea copleșitoare a Orchestrei Regale Concertgebow din Amsterdam. Melomanii au petrecut aproape 200 de ore imersați în muzică interpretată la cel mai înalt nivel internațional.

Page 1 of 13812345...102030...Last »