Gala Premiilor UNIMIR 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-unimir-2015/

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediţie a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

Un articol de Liliana Matei|3 octombrie 2015

În cadrul galei se vor decerna premii de excelență pentru întreaga activitate dirijorilor Horia Andreescu şi Cristian Mandeal, solistului de operă Ionel Voineag şi fagotistului Miltiade Nenoiu.

De asemenea, pentru evoluții excepționale în cadrul stagiunii artistice 2014-2015, primesc premii speciale Alexandra Dariescu, Dan Dediu, Dan Grigore, Ioan Hotea, Andrei Ioniţă, Andrei Licareţ, Ion Marin, Cristian Mihăilescu şi Anna Ungureanu. În cadrul galei de duminică, UNIMIR va premia 3 formaţii: Orchestra Naţională de Tineret, Cvartetul Ad Libitum şi Cvartetul Voces.

Anual, Consiliul Director al UNIMIR, compus din personalități reprezentative ale muzicii interpretative (Vlad Conta, Mariana Colpoş, Gabriel Croitoru, Nicolae Licareț, Viniciu Moroianu, Gheorghe Palcu şi Bujor Prelipceanu), conferă titlul de Membru de Onoare UNIMIR oamenilor de cultură din exteriorul breslei muzicienilor. Astfel, anul acesta, actriţa Mariana Mihuţ, pictorul Ştefan Câlţia şi criticul literar Dan C. Mihăilescu vor primi această distincție onorifică.

Tot duminică, UNIMIR îi va prezenta publicului larg pe cei 7 bursieri selectaţi în urma concursului organizat înainte de închiderea stagiunii. Aceştia sunt: Cătălin Răducanu – pian, Corneliu Zirbo – violoncel, Ana Boiangiu – oboi, George Vîrban – canto, Alexandru Duda – fagot, Anca Cristescu – flaut şi Bogdan Mavrodean – clarinet.

“Pentru UNIMIR a devenit o tradiție marcarea Zilei Internaționale a Muzicii prin sărbătorirea și omagierea personalităților de seamă ale vieții muzicale româneşti. Cu această ocazie, îmi revine bucuria de a anunța că numărul bursierilor noștri a crescut la 7.”, a declarat Dirijorul Vlad Conta, președintele UNIMIR.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

Pagina 1 din 14912345...102030...Ultima »