GALA PREMIILOR UNITER 2018. LIVE de pe covorul roșu din Cetatea Alba Carolina
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-uniter-2018-live-de-pe-covorul-rosu-din-cetatea-alba-carolina/

La 100 de ani de la Marea Unire, Cetatea Alba Carolina găzduieşte luni, 7 mai, evenimentul sărbătoririi teatrului românesc: Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a 26-a ediţie. Motto-ul ediţiei este „Gala UNITER uneşte Teatrul!”.

Un articol de Liliana Matei|6 mai 2018

La 100 de ani de la Marea Unire, Cetatea Alba Carolina găzduieşte luni, 7 mai, evenimentul sărbătoririi teatrului românesc: Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a 26-a ediție. Motto-ul ediției este Gala UNITER unește Teatrul!”

Într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Episcopiei Ortodoxe şi Biserica Romano-Catolică, special construit pentru acest eveniment, echipele tehnice au ridicat un teatru pentru o zi! Pentru ca patrimoniul-simbol al Cetăţii Alba Carolina să fie şi „decorul” special al acestei ediții a Galei Premiilor UNITER.

Pentru ca publicul să se bucure din plin de acest moment special, vom transmite live pe www.tvr.ro și pe www.uniter.ro sosirea pe covorul roșu a unora dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului, începând cu ora 19.30. De la ora 20.00, publicul din Alba Iulia va putea urmări ceremonia acordării Premiilor UNITER în direct, pe un ecran amplasat în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul, situată în fața Palatului Princiar din Cetatea Alba Carolina.

La Alba Iulia sunt așteptați 300 de artişti, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER. Puteți vedea toate nominalizările și premiile care vor fi acordate, aici.

Juriul final format din Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu și Alexa Visarion va decide cele 11 premii. La Gală va fi prezent și juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Alina Epîngeac și Ludmila Patlanjoglu.

Vom fi împreună în momentele anunţării câştigătorilor, când publicul, oriunde ar fi el, poate urmări în transmisiune directă spectacolul Galei pe TVR1 și Radio România Cultural, livestreaming pe www.tvr.ro și www.uniter.ro și preluat de pagina de Facebook a UNITER.

Vă reamintim că puteți fi parte din gală, puteți fi alături de artiștii nominalizați prin participarea la VOTUL PUBLICULUI până seara zilei de 7 mai, la ora 20.00.

Ne bucurăm că Festivalul Internațional de Teatru „Povești” organizat de Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia (7-13 mai) va primi în cadrul Galei un premiu special. Anul acesta, în mod excepțional, programul celei de-a 13-a ediţii aduce în fața publicului din Alba Iulia trei spectacole nominalizate la Gala Premiilor UNITER:

Regele moare” de Eugène Ionesco, regia Andrei și Andreea Grosu, producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, cu două nominalizări: Cea mai bună actriţă în rol principal – Mariana Mihuţ şi Cel mai bun actor în rol principal – Victor Rebengiuc.

Don Juan”, adaptare după Molière, regia Andrei şi Andreea Grosu, producție a Teatrului de Comedie București, cu nominalizare la categoria Cel mai bun actor în rol secundar – Liviu Pintileasa.

Şi negru şi alb şi gri”, autor și regie Mimi Brănescu, producție a Teatrului Metropolis Bucureşti, cu nominalizare la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar – Natalia Călin.

Foto: Adi Bulboacă

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?