Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România, pe 6 mai, la Cinema Studio
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-premiilor-uniunii-cineastilor-din-romania-pe-6-mai-la-cinema-studio/

Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), un eveniment cultural cu o tradiţie de peste 40 de ani, va fi organizată pe 6 mai, la Cinema Studio din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|16 martie 2015

Cu o vechime de aproape 45 de ani, Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România continuă şi în acest an cu decernarea premiilor pentru cele mai bune creaţii naţionale cinematografice, de toate genurile, care au fost prezentate în premieră în anul 2014 pe ecranele cinematografelor şi pe canalele de televiziune.

Juriul care va acorda premiile, unic pentru lungmetraje şi scurtmetraje, va fi format din şapte personalităţi ale lumii culturale româneşti.

Anul trecut, filmul „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013.

Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România este un eveniment organizat anual, în luna mai.

Foto: Gala premiilor Uniunii Cineaştilor din România

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.