Gala Stelelor Baletului Rus, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-stelelor-baletului-rus-la-bucuresti/

Gala Stelelor Baletului Rus va aduce la Bucureşti pe 9 martie un spectacol în care vor evolua câţiva dintre cei mai importanţi balerini de la Teatrul Balşoi din Moscova şi de la Mariinsky Sankt Petersburg.

Un articol de Liliana Matei|16 februarie 2020

Printre balerinii care vor evolua pe scena de la Sala Palatului se află Vyaceslav Lopatin și Mikhail Lobukhin, alături de prim-balerinele Ana Turazashvili si Anastasia Staskevich vedete alte Baletului Balșoi. De la Teatrul Mariinsky îi veți putea vedea pe Nadezhda Batoeva si Konstantin Zverev.

Gala Balatului Rus își propune să aducă laolaltă eleganța baletului clasic și rafinamentul lumii moderne.

Pe scena de la Sala Palatului vor fi dispuse trei ecrane uriașe multimedia, spectacolul propunându-și exact acest amestec de clasic și modern care să-l facă accesibil si unui public tânăr care s-ar putea îndrăgosti astfel de balet.

Pentru partea de proiecții vor reveni la București specialiști de la Russian Multimedia Ballet Theatre care, împreună cu cei de la Sound Rental, vor asigura  decorurile multimedia 3D.

Programul Galei este alcătuit din două acte a câte 50 de minute. În primul act vom avea pas de deuxdin Raymonda (Glazunov, Petipa) interpretat de Ana Turazashvili și Denis Rodkin, Le Park (Mozart, Angelin Prelgocaj) interpretat de Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Carmen (Bizet, Alonso) interpretat de Eleonora Sevenard și Mikhail Lobukhin, Moartea Lebedei (Saint Saens, Fokine) solo Ana Turazashvili și Talisman (Drigo, Petipa) în duetul Anastasia     Stashkevich-Viacheslav Lopatin.

Actul al doilea va cuprinde Tango (Piazzolla, Gordeev) interpretat de Ana Turazashvili și Mikhail Lobukhin, Carnavalul din Veneția (Puni, Petipa) un pas de deuxcu Nadezhda Batoeva și Konstantin Zverev, Come un Respiro (Hendel, Bigonzetti) în duetul Anastasia Stashkevich-Viacheslav Lopatin, Solo (Visotsky) cu Mikhail Lobukhin, iar seara se va sfârși cu Eleonora Sevenard și Denis Rodkin în celebrul pas de deux din Don Quixote (Minkus, Petipa).

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

28
/03
/20

MNLR a primit miercuri, 25 martie 2020, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

28
/03
/20

Pe 1 aprilie 1990, la inițiativa maestrului Ion Lucian, a fost înființat Teatrul EXCELSIOR, ca teatru pentru copii şi tineret. Actul de naştere i-a fost semnat de ministrul Culturii de atunci, filosoful şi scriitorul Andrei Pleşu.

27
/03
/20

Radu Jude a creat filmul “Tipografic Majuscul”, care, până să fie carantină, putea fi văzut în cinematografe. Totodată, aceeași poveste poate fi văzută și la teatru, la Odeonul bucureștean. “Tipografic Majuscul”, spectacol de Gianina Cărbunariu, a avut premiera în urmă cu șapte ani și nu și-a pierdut importanța.

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

26
/03
/20

Traversăm cu toții vremuri dificile, la care nimeni nu se aștepta. Pentru sănătatea noastră și a celor din jur, suntem nevoiți să stăm departe unii de ceilalți, însă gândurile bune și solidaritatea ne pot aduce aproape.

26
/03
/20

Mesajul oficial pentru 27 martie, Ziua Internațională a Teatrului, este transmis în 2020 de Shahid Nadeem, cel mai important dramatug pakistanez și directorul renumitului teatru Ajoka, profesor de dramaturgie la Ajoka Institute for Performing Arts și la Institute for Art and Culture, Lahore.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

25
/03
/20

Cunoscutul scriitor și disident Paul Goma a murit în noaptea de 24 spre 25 martie, într-un spital din Franța, din cauza infectării cu coronavirus.

25
/03
/20

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! Au mai rămas câteva zile în care adolescenții din întreaga țară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Termenul limită pentru aplicații: 30 martie 2020.

Page 1 of 86812345...102030...Last »