Gala Superscrieri se mută în online: 23 martie, ora 19:00, LIVE. Festivalul Superscrieri se amână
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-superscrieri-se-mut%c4%83-%c3%aen-online-23-martie-ora-1900-live-festivalul-superscrieri-se-am%c3%a2n%c4%83/

Festivalul Superscrieri nu se mai desfăşoară pe 22-23 martie, însă Gala Superscrieri rămâne doar în online, la aceeaşi dată şi oră.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2020

Credem că cel mai important în momentul de față este să fim cu toții solidari.

Pentru că poveștile care ajung la noi și care pleacă de la noi ne conturează realitatea, facem un apel către autori și cititori să aibă ca reper jurnalismul responsabil pe care-l recunoaștem la Superscrieri, în crearea, consumul și distribuirea de informații. Până la alte eventuale modificări de context, iată ce se schimbă în urma amânării Festivalului Superscrieri: 

Gala Premiilor Superscrieri #9 se mută în spațiul virtual: Tudor Mușat, gazda consacrată a galei, va anunța live pe Facebook-ul Fundației Friends For Friends numele câștigătorilor acestei ediții – luni, 23 martie, începând cu ora 19:00. 

Cei care și-au cumpărat abonamente sau bilete la Festivalul Superscrieri prin Eventbook.ro vor primi automat rambursarea contravalorii biletelor și abonamentelor achiziționate și vor fi notificați și pe email. 

Până pe 23 martie, încurajăm în continuare publicul să citească cele 38 de materiale nominalizate la această ediție a premiilor și să-și voteze preferatul pentru Premiul Superscrierea Cititorilor: https://ffff.ro/premiile-superscrieri/nominalizati-2019-voteaza/
Câștigătorul sau câștigătoarea va fi anunțat/ă în LIVE-ul de pe Facebook-ul Fundației Friends For Friends, tot luni, 23 martie, după ora 19:00.  

Restul evenimentelor din Festival vor fi reprogramate, în măsura posibilului.

30
/11
/21

Ce cadou de Crăciun poate fi mai potrivit decât o carte bine aleasă? Nu trebuie să mai cauți cartea posibilă pentru persoana probabilă! De Sărbători, Curtea Veche Publishing face cumpărăturile pentru cei dragi cât se poate de simple: între 29 noiembrie și 15 decembrie 2021, pe curteaveche.ro sunt cărți cu până la la 50% reducere pentru mame, bunici, tătici, pitici, jumătatea mai bună, prieteni sau colegi.

18
/11
/21

În volumul „Pecetluite în istorie”, coordonat de cunoscutul istoric Simon Sebag Montefiore și publicat la Editura Trei, cititorii vor descoperi secvențe remarcabile așternute pe hârtie de personalități din toate timpurile.

12
/11
/21

O întâlnire cu scriitorul portughez José Luís Peixoto, prezent în acest an la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), pornind de la romanul „Autobiografia”, disponibil în limba română la Editura Pandora M. Despre Lisabona, José Saramago și Pilar del Rio, anii ’90 și provocări în literatura contemporană, cu unul dintre cei mai apreciați autori de limbă portugheză de azi!

12
/11
/21

Asociația Culturală La Două Bufnițe derulează toamna aceasta un amplu proiect online construit în jurul unei cărți-eveniment: Dicționarul romanului central-european din secolul XX, coordonat de Adriana Babeți și aflat în curs de apariție la Editura Polirom. Volumul include analiza a 249 de romane central-europene apărute între 1900 și 2000, rodul a mai bine de 30 de ani de cercetare a unei echipe impresionante de peste 70 de cercetători din 14 universități și centre de cercetare din țară și străinătate.  

11
/11
/21

Editura Nemira a lansat în imprintul de nonficțiune ORION autobiografia președintelui Statelor Unite ale Americii. Vă oferim un fragment din „Promisiunile mele. Despre viață și politică” de Joe Biden (traducere de Ruxandrei Toma, lectură de specialitate de Anca Sandu).