Gala Tânărului Actor HOP, live de la Costinești, în septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-tanarului-actor-hop-live-de-la-costinesti-in-septembrie/

Pentru al doilea an director artistic al Galei Tânărului Actor, domnul Miklós Bács, prof.univ.dr. habil. la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca şi actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, pune accentul pe caracterul de formare profesională a concursului, proiect UNITER destinat tinerilor actori, absolvenţi de licenţă.

Un articol de Petre Ivan|6 august 2017

Tema, probele alese, juriile şi pregătirea intensă până la debutul concursului, atelierele şi, mai ales, concursul în sine, toate sunt mici hopuri sau întâlniri formatoare ce reprezintă un parcurs firesc la finalul căruia actorii de la HOP au în portofoliu o mapă profesională care îi prezintă şi reprezintă.

Tema ediţiei din acest an este SINGURĂTATE – Suportabila singurătate a fiinţei la A.P.Cehov.

După preselecţiile care au avut loc la mijlocul lunii iulie la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, juriul alcătuit din actriţa Maia Morgenstern, actorul Marcel Iureş şi regizorul Petru Vutcărău, a selectat 12 concurenţi la secţiunea individual şi 2 (două) grupuri în concurs.

În perioada 1 – 4 august toţi finaliştii Galei HOP 2017 au fost consiliaţi pentru realizarea unor portofolii care să-i reprezinte, au participat la o sesiune foto şi un atelier de actorie-film, împreună cu regizorul Cristian Pascariu, directorul de imagine Alexandru Brendea, artistul fotograf Adi Bulboacă şi producătorul Andrei Stehan.

Colegii de la Revista THESPIS 2017, Eliza Ceprăzaru, Corina Predescu şi Maria Popovici – proaspăt absolvente ale studiilor de licenţă, specializarea Teatrologie – Management Cultural, din cadrul Departamentului de Artă Teatrală a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu sunt cu ochii pe ei până la finalul concursului pentru dialoguri şi interviuri. Pentru a reda atmosfera de la HOP.

Vă invităm să fiţi aproape de tinerii artişti, să-i cunoaşteţi, să-i urmăriţi în concursul transmis live pe internet. Şi apoi să-i votaţi.

 EU şi HOP. Până în data de 14 august, concurenţii se recomandă şi îşi dezvăluie aşteptările lor de la HOP răspunzând, pentru început, la câteva întrebări: Care consideri că e marea provocare pe care ţi-o oferă concursul de la Marea Neagră? Ce aşteptări ai de la Gala HOP? Ce frază dintr-o piesă celebră visezi să rosteşti cândva pe scenă?, etc.

Toate detaliile pe  www.galahop.ro.

Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

În perioada 4-7 septembrie urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro!

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.