Galați se pregătește de Festivalul Internațional de Animație „Gulliver”
https://www.ziarulmetropolis.ro/galati-se-pregateste-de-festivalul-international-de-animatie-gulliver/

Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” va avea loc la Galaţi, în perioada 16-21 mai, la Teatrul de Păpuşi Gulliver. Cel mai aşteptat eveniment cultural al primăverii va aduce în oraşul de la Dunăre peste treizeci de spectacole care se vor juca la sediul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, dar şi în Grădina Publică.

Un articol de Liliana Matei|12 Mai 2016

Programul festivalului propune spectacole de animaţie pentru copii, teatru pentru tineri şi adulţi, spectacole 3D, teatru de magie, ateliere de modelaj şi pictură, construcţie marionete, animaţie interactivă pentru copii şi lansări de carte.

Pentru copiii mai mari sau mai mici, vor veni din toate colţurile ţării cele mai îndrăgite poveşti şi personajele lor: „Frumoasa şi bestia”, „Micul Prinţ”, „Răţuşca cea urâtâ”, „Muck cel Mic”, „Bambi”, „Cenuşăreasa”, „Aladin”, „Muzicanţii din Bremen” şi multe altele.

O premieră a acestui festival o constituie atenţia îndreptată către copiii foarte mici, de 1-3 ani. Pentru aceştia, Teatrul Orna Porat din Israel va juca spectacolul nonverbal „Teatru mărunţel”. Un alt spectacol internaţional, de asemenea non-verbal, pentru tineri peste 14 ani, va fi oferit de trupa Zero en Conducta din Spania.

Pe lângă reprezentaţiile din cadrul competiţiei, în fiecare seară, gălăţenii îi vor putea vedea pe unii dintre cei mai îndrăgiţi actori ale teatrelor celebre din Bucureşti. Astfel, pentru publicul tânăr şi adult, în afara concursului, se vor juca spectacolele „(D)efectul Placebo” al Teatrului Naţional Bucureşti, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion – Compania DAYA, „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu”, prezentat de Teatrul Excelsior, iar în închiderea festivalului, actorii Teatrului Bulandra vor juca spectacolul „Meşteşugul vieţii”. În plus, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, festivalul propune un show incendiar de magie cu Andrei Teaşcă şi frumoasele sale asistente, o întâlnire a iluzionismului cu muzica, dansul, teatrul şi pantomima.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »