Galați se pregătește de Festivalul Internațional de Animație „Gulliver”
https://www.ziarulmetropolis.ro/galati-se-pregateste-de-festivalul-international-de-animatie-gulliver/

Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” va avea loc la Galaţi, în perioada 16-21 mai, la Teatrul de Păpuşi Gulliver. Cel mai aşteptat eveniment cultural al primăverii va aduce în oraşul de la Dunăre peste treizeci de spectacole care se vor juca la sediul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, dar şi în Grădina Publică.

Un articol de Liliana Matei|12 mai 2016

Programul festivalului propune spectacole de animaţie pentru copii, teatru pentru tineri şi adulţi, spectacole 3D, teatru de magie, ateliere de modelaj şi pictură, construcţie marionete, animaţie interactivă pentru copii şi lansări de carte.

Pentru copiii mai mari sau mai mici, vor veni din toate colţurile ţării cele mai îndrăgite poveşti şi personajele lor: „Frumoasa şi bestia”, „Micul Prinţ”, „Răţuşca cea urâtâ”, „Muck cel Mic”, „Bambi”, „Cenuşăreasa”, „Aladin”, „Muzicanţii din Bremen” şi multe altele.

O premieră a acestui festival o constituie atenţia îndreptată către copiii foarte mici, de 1-3 ani. Pentru aceştia, Teatrul Orna Porat din Israel va juca spectacolul nonverbal „Teatru mărunţel”. Un alt spectacol internaţional, de asemenea non-verbal, pentru tineri peste 14 ani, va fi oferit de trupa Zero en Conducta din Spania.

Pe lângă reprezentaţiile din cadrul competiţiei, în fiecare seară, gălăţenii îi vor putea vedea pe unii dintre cei mai îndrăgiţi actori ale teatrelor celebre din Bucureşti. Astfel, pentru publicul tânăr şi adult, în afara concursului, se vor juca spectacolele „(D)efectul Placebo” al Teatrului Naţional Bucureşti, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion – Compania DAYA, „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu”, prezentat de Teatrul Excelsior, iar în închiderea festivalului, actorii Teatrului Bulandra vor juca spectacolul „Meşteşugul vieţii”. În plus, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, festivalul propune un show incendiar de magie cu Andrei Teaşcă şi frumoasele sale asistente, o întâlnire a iluzionismului cu muzica, dansul, teatrul şi pantomima.

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

28
/03
/20

MNLR a primit miercuri, 25 martie 2020, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

28
/03
/20

Pe 1 aprilie 1990, la inițiativa maestrului Ion Lucian, a fost înființat Teatrul EXCELSIOR, ca teatru pentru copii şi tineret. Actul de naştere i-a fost semnat de ministrul Culturii de atunci, filosoful şi scriitorul Andrei Pleşu.

27
/03
/20

Radu Jude a creat filmul “Tipografic Majuscul”, care, până să fie carantină, putea fi văzut în cinematografe. Totodată, aceeași poveste poate fi văzută și la teatru, la Odeonul bucureștean. “Tipografic Majuscul”, spectacol de Gianina Cărbunariu, a avut premiera în urmă cu șapte ani și nu și-a pierdut importanța.

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

26
/03
/20

Traversăm cu toții vremuri dificile, la care nimeni nu se aștepta. Pentru sănătatea noastră și a celor din jur, suntem nevoiți să stăm departe unii de ceilalți, însă gândurile bune și solidaritatea ne pot aduce aproape.

26
/03
/20

Mesajul oficial pentru 27 martie, Ziua Internațională a Teatrului, este transmis în 2020 de Shahid Nadeem, cel mai important dramatug pakistanez și directorul renumitului teatru Ajoka, profesor de dramaturgie la Ajoka Institute for Performing Arts și la Institute for Art and Culture, Lahore.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

Page 1 of 86812345...102030...Last »