Galați se pregătește de Festivalul Internațional de Animație „Gulliver”
https://www.ziarulmetropolis.ro/galati-se-pregateste-de-festivalul-international-de-animatie-gulliver/

Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” va avea loc la Galaţi, în perioada 16-21 mai, la Teatrul de Păpuşi Gulliver. Cel mai aşteptat eveniment cultural al primăverii va aduce în oraşul de la Dunăre peste treizeci de spectacole care se vor juca la sediul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, dar şi în Grădina Publică.

Un articol de Liliana Matei|12 mai 2016

Programul festivalului propune spectacole de animaţie pentru copii, teatru pentru tineri şi adulţi, spectacole 3D, teatru de magie, ateliere de modelaj şi pictură, construcţie marionete, animaţie interactivă pentru copii şi lansări de carte.

Pentru copiii mai mari sau mai mici, vor veni din toate colţurile ţării cele mai îndrăgite poveşti şi personajele lor: „Frumoasa şi bestia”, „Micul Prinţ”, „Răţuşca cea urâtâ”, „Muck cel Mic”, „Bambi”, „Cenuşăreasa”, „Aladin”, „Muzicanţii din Bremen” şi multe altele.

O premieră a acestui festival o constituie atenţia îndreptată către copiii foarte mici, de 1-3 ani. Pentru aceştia, Teatrul Orna Porat din Israel va juca spectacolul nonverbal „Teatru mărunţel”. Un alt spectacol internaţional, de asemenea non-verbal, pentru tineri peste 14 ani, va fi oferit de trupa Zero en Conducta din Spania.

Pe lângă reprezentaţiile din cadrul competiţiei, în fiecare seară, gălăţenii îi vor putea vedea pe unii dintre cei mai îndrăgiţi actori ale teatrelor celebre din Bucureşti. Astfel, pentru publicul tânăr şi adult, în afara concursului, se vor juca spectacolele „(D)efectul Placebo” al Teatrului Naţional Bucureşti, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion – Compania DAYA, „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu”, prezentat de Teatrul Excelsior, iar în închiderea festivalului, actorii Teatrului Bulandra vor juca spectacolul „Meşteşugul vieţii”. În plus, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, festivalul propune un show incendiar de magie cu Andrei Teaşcă şi frumoasele sale asistente, o întâlnire a iluzionismului cu muzica, dansul, teatrul şi pantomima.

26
/10
/20

„Arcașul fără arc. Poveşti, pilde și vorbe de duh din China, Japonia și Coreea alese, traduse și prefațate de Ștefan Liiceanu” este un volum captivant despre Asia Orientală, apărut în această lună la Editura Humanitas, din care vă oferim o povestire în exclusivitate. Ediția include ilustrații de Mihail Coșulețu.

26
/10
/20

Pentru lecturile din serile lungi de toamnă, vă propunem un roman nominalizat la Premiul Strega 2019, recent apărut și în limba română, la Editura Polirom: „Adio, fantasme”, de Nadia Terranova (traducere din italiană de Cerasela Barbone).

23
/10
/20

Teatrul Național Iași, alături de poporul din Belarus, în proiectul „Belarus(ia) ̶ Lecturi la nivel mondial” Belarus(sia) Worldwide Reading Project), cu un eveniment excepțional: INSULTAȚI. BELARUS(IA) de Andrei Kureichik. Luni, de la ora 19:00, la Sala Teatru³, spectacol-lectură în cadrul proiectului LECTURI³.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

Pagina 1 din 92412345...102030...Ultima »