Galeria Artxpert Bucureşti prezintă: Tattoo Workshop
https://www.ziarulmetropolis.ro/galeria-artxpert-bucuresti-prezinta-tattoo-workshop/

Miercuri, 15 iulie 2015, începând cu orele 20.00, în cadrul workshop-ului de tatuaje deschis publicului la galeria de artă ArtXpert din Bucureşti, doi faimoşi tatuatori români – Dragoş şi Bogdan Macavei – premiaţi 3 ani la Tattoo Convention Bucharest, vor realiza la faţa locului un tatuaj, vor explica şi demonstra tehnica de realizare a unui tatuaj.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2015

Tatuajele provoacă o serie de reacţii, de la interes, uimire, admiraţie la indignare sau consternare. Purtătorii tatuajelor sunt de multe ori judecaţi sau discriminaţi, trezind dorinţă sau frică.

Un tatuaj ridică întotdeauna întrebări în mintea privitorului, în mod conştient sau inconştient, fie că privitorul este educat, fie că este needucat, fie că el aprobă sau dezaprobă această formă de artă.

Tot în cadrul atelierului, antropologul Dragoş Şerban va ţine o scurtă dizertaţie despre tatuajele Vor y Zarkone.

De asemenea, participanţii vor vedea fotografii ale tatuajelor fraţilor Macavei, dar vor putea şi achiziţiona modele de tatuaje unicat realizate special pentru acest eveniment de artiştii Paul Hitter şi Matei Şerban Sandu.

Despre Dragoş şi Bogdan Macavei a.k.a Macavei Brothers

Sunt doi tatuatori români, fraţi gemeni, premianţi la Tattoo Convention Bucharest ediţiile 2012, 2013, 2014.

Macavei Brothers au început să tatueze în 1998, ca mulţi alţi artişti tatuatori, pe prietenii de la bloc, cu aparate home made, de obicei cu motoraş de walkman şi coardă de chitară. Acum au studioul lor propriu de tatuaje în inima Bucureştiului.

Au tatuat mii de persoane, dar şi vedete sau sportivi: Uzzi de la B.U.G. Mafia, Raul Rusescu, Vlad Chiricheş, Gina Pistol, DJ Tattoo Workshop Wanda, Cristi Mitrea.

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, nascut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Şerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiştilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

Până în prezent, Paul Hitter a expus în expoziţii personale şi de grup în: Bucureşti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

Trăieşte în România şi în Statele Unite ale Americii.

Despre Dragos Şerban

Autor de poezie si literatură, blogger, pasionat de antropologie şi călătorii, îndrăgostit de popoarele din jurul Mării Negre şi din Asia Centrală.

Dragos Şerban Călătoreşte la Mecca şi Medina, are 3 volume publicate: „Leoaica de pe Voroneţ” – 2014 – poezie, „Douămiisme” – 2014 poezie şi proză, „Mahala – Cuvinte cu acoperis de tablă” – 2015.

Despre Galeria ArtXpert

Galeria ArtXpert este o galerie de artă înfiinţată în anul 1990, având un sediu în Bucureşti şi unul în Pasadena, California. Galeria reprezintă exclusiv următorii artişti: Matei Şerban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.

Bilet Tattoo workshop: 10 lei.

Durata Workshop-ului: aproximativ 2 ore.

Foto: Tattoo Workshop – artxpert.net

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.