GALERIE FOTO Spectacolul „D’ale noastre“ în regia lui Gigi Căciuleanu, se joacă în Sofia
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-dublu-nominalizat-la-premiile-uniter-spectacolul-dale-noastre-in-regia-lui-gigi-caciuleanu-se-joaca-in-sofia/

„D’ale noastre“, spectacolul de teatru coregrafic în regia cunoscutului dansator şi coregraf Gigi Căciuleanu se va juca în seara zilei de 16 mai 2013, pe scena mare a Teatrului Naţional „Ivan Vazov“ din Sofia.

Un articol de Andrada Văsii|13 mai 2013

„D’ale noastre“, spectacolul de teatru coregrafic în regia cunoscutului dansator şi coregraf Gigi Căciuleanu se va juca în seara zilei de 16 mai 2013, pe scena mare a Teatrului Naţional „Ivan Vazov“ din Sofia.

Acest turneu se desfăşoară în cadrul unui schimb bilateral intrat deja în tradiţia celor două teatre naţionale.

De curând, în cadrul acestui schimb cultural a fost prezentat, pe scena mare a TNB,  cu un mare succes de public, spectacolul Teatrului Naţional „Ivan Vazov“  din Sofia, „Don Juan“  după Molière, în regia lui Alexander Morfov.

 

,,D’ale noastre’’,  realizat în cadrul Anului Caragiale la TNB, a fost apreciat ca un spectacol care stă în picioare ,,şi dacă cineva care-l vede habar nu are de scrierile autorului“. (Doina Papp, Revista 22)

 Dublă nominalizare la premiile UNITER

Dublu nominalizat, la categoria „Cel mai bun spectacol“ şi „Cel mai bun actor în rol principal“ la Gala Premilor UNITER şi primit cu mare succes, anul trecut, în trei capitale europene : Londra, Paris şi Bruxelles, spectacolul coregrafului Gigi Căciuleanu mai are o calitate rară, ţinteşte o categorie largă de public prin rafinament şi accesibilitate.

Credit Foto: Teatrul Național București, Bogdan Bădescu

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

04
/02
/15

În această iarnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele unei poveşti nemuritoare: Peter Pan de Laurenţiu Profeta (muzica) şi Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).

04
/02
/15

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neașteptată, emoționantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume și cum ne arată în imagine.

03
/02
/15

Un student la Politehnica din București, sărac și slobod la vorbă, care-și câștiga pâinea ca pianist într-o școală de dans, a devenit la jumătatea secolului trecut unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai lumii. Îl chema Sergiu Celibidache.

03
/02
/15

Duminică, 8 februarie 2015, de la ora 20:00, , la Sala Mică a Naționalului bucureştean, iubitorii teatrului pot vedea spectacolul ”Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru.

03
/02
/15

Primul concert din februarie susţinut de Orchestra Naţională Radio, vineri, 6 februarie (19.00), este un prilej de a-l aplauda pe RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, cunoscut publicului din întreaga ţară graţie turneelor naţionale “Vă place Bach ?”, “Vă place Brahms?” şi “Vă place tango?”.

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

03
/02
/15

Pentru că sunt la modă topurile de tot felul, m-am gândit să vă propun și eu unul. Este vorba de topul greșelilor pe care le întâlnesc des în scris și în vorbire.