GALERIE FOTO După 5 ani de la ultimul film regizat, Horaţiu Mălăele va juca pe marile ecrane în „Funeralii fericite“
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-dupa-5-ani-de-la-ultimul-film-regizat-horatiu-malaele-va-juca-pe-marile-ecrane-in-funeralii-fericite/

Din 7 iunie, Horaţiu Mălăele prezintă „Funeralii fericite“, o comedie savuroasă şi plină de răsturnări de situaţie care va putea fi urmărită în premieră în cinematografe.

Un articol de Andrada Văsii|7 mai 2013

Din 7 iunie, Horaţiu Mălăele prezintă „Funeralii fericite“, o comedie savuroasă şi plină de răsturnări de situaţie care va putea fi urmărită în premieră în cinematografe. 

Anul 2008 marca debutul regizoral pe marile ecrane al apreciatului actor Horaţiu Mălăele, odată cu lansarea filmului de succes „Nunta mută“, după un scenariu realizat în colaborare cu Adrian Lustig. Din 7 iunie, Horaţiu Mălăele îşi demonstrează încă o dată talentul, ocupând scaunul de regizor, dar şi rolul principal în comedia „Funeralii fericite“, distribuită pe marile ecrane din ţară de către MediaPro Distribution.

 Să îți cunoști viitorul

În „Funeralii fericite“, Horaţiu Malaele este Lionel, un român întors din Franţa, unde a lucrat în construcţii. El luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Când o razie duminicală îi pune pe fugă din cârciuma „La imigrantul fericit“, Lionel şi cei doi prieteni ai lui descoperă că viaţa le-a rezervat o ultimă surpriză. Aceştia ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Distracţia începe atunci când femeia le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.

 O carieră impresionantă

Horaţiu Mălăele este un artist complex, cu o carieră de actor impresionantă în teatru, televiziune şi cinematografie, cu numeroase expoziţii de caricatură şi pictură, dar şi cu scurte intervenţii în universul literar. Printre cele mai importante filme ale sale se numără: „Muntele ascuns“, „Pentru patrie“, „Casa din vis“, „Divorţ din dragoste“, „Amen“, „Poker“ şi lista poate continua.

Povestea unei povești

Tot Adrian Lustig, de această dată ca scenarist şi producător, a fost cel care i-a trezit interesul şi l-a determinat pe artist să regizeze din nou, după o pauză de aproape cinci ani. Pentru „Funeralii fericite“, cei doi au reuşit să reunească o distribuţie impresionantă, cu actori consacraţi de teatru şi film, dar şi cu tinere talente: Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc sau Antoaneta Zaharia.

Premieră în mai multe cinematografe

Din 7 iunie, Horaţiu Mălăele prezintă „Funeralii fericite“, o comedie savuroasă şi plină de răsturnări de situaţie care va putea fi urmărită în premieră în cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanța, Tulcea și Brașov), Cinema Capitol (Onești), Cinema Colors 3D (Craiova), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cortina (Oradea), dar şi în reţelele Cinema City şi Radef.

Foto credit: MediaPro Distribution

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.