GALERIE FOTO Teatrul Maghiar de Stat organizează două turnee la Giessen şi Avignon
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-teatrul-maghiar-de-stat-organizeaza-doua-turnee-la-giessen-si-avignon/

Vara aceasta, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va organiza două turnee de amploare, unul la Giessen, Germania şi unul în Avignon, Franţa.

Un articol de Andrada Văsii|28 iunie 2013

Vara aceasta, Teatrul Maghiar de Stat Cluj va organiza două turnee de amploare, unul la Giessen, Germania şi unul în Avignon, Franţa.

În perioada 22-30 iunie 2013, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea cunoscutului dramaturg Georg Büchner, va avea loc la Giessen Festivalul Büchner International. Teatrul Maghiar de Stat Cluj va marca acest an aniversar prin prezenţa în cadrul evenimentului cu spectacolul „Leonce şi Lena“ (foto sus), pus în scenă de Gábor Tompa.

Reprezentaţia va avea loc astăzi, la ora 19.30, la Teatrul Naţional din Giessen, clădire realizată de către Ferdinand Fellner şi Hermann Gottlieb Helmer, cei care au proiectat şi clădirea Teatrului Naţional din Cluj. Până acum, spectacolul „Leonce şi Lena“ a mai întreprins turnee în Saraievo, Bogota, Pécs, Praga şi Bucureşti.

Un nou turneu la întoarcere

Imediat după întoarcerea din Germania, trupa teatrului va pleca în Franţa, pentru a participa la cea de a 67-a ediţie a Festivalului de Teatru de la Avignon, cu spectacolul „Ubu Rege“ de Alfred Jarry, regia Alain Timar. Astfel, în perioada 8-31 iulie, la Theatre des Halles, vor avea loc 24 de reprezentaţii cu spectacolul menţionat. „Ubu Rege“ a mai fost în turnee la Budapesta, Kisvárda şi Paris.

Peste 1000 de spectacole

Festivalul de Teatru de la Avignon, unul dintre cele mai cunoscute, mai apreciate şi mai ample din lume, reprezintă atât pentru participanţi cât şi pentru spectatori o experienţă teatrală unică.

În general, sunt invitate peste 1 200 de spectacolele care se joacă atât în săli obişnuite cât şi în spaţii neconvenţionale, pe străzi, în arene, corturi sau vapoare. Teatrul Maghiar de Stat Cluj a mai fost la Avignon cu spectacolele: „Ruins True“, realizat în colaborare cu Sushi Center for the Urban Arts din San Diego şi regizat de Gábor Tompa (2001) şi cu „Născut pentru niciodată“ de Visky András, regia:  Gábor Tompa (2009).

Foto credit: Teatrul Maghiar de Stat Cluj

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.