GALERIE FOTO Tema licitaţiei de joi a casei Goldart va fi „Pictura românească în notă intimistă“
https://www.ziarulmetropolis.ro/galerie-foto-tema-licitatiei-de-joi-a-casei-goldart-va-fi-pictura-romaneasca-in-nota-intimista/

Licitaţia „Pictura românească în notă intimistă” a casei Goldart, care va avea loc joi, în Bucureşti, propune iubitorilor de artă „lucrări definitorii pentru sentimentul intimităţii şi al tihnei”.

Un articol de Andrada Văsii|15 iulie 2013

Licitaţia ,,Pictura românească în notă intimistă” a casei Goldart, care va avea loc joi, în Bucureşti, propune iubitorilor de artă „lucrări definitorii pentru sentimentul intimităţii şi al tihnei”. Vor fi scoase la vânzare lucrări semnate de Gheorghe Petraşcu, Kimon Loghi şi Paul Verona.

Casa Goldart încheie primul sezon al anului 2013 într-o dispoziţie relaxată, licitaţia de joi propunând peisaje semnate de Kimon Loghi (estimate de la 3.000 la 4.000 de euro), Rodica Maniu (estimate de la 1.500 la 3.000 de euro), Gheorghe Vrăneanţu (estimate de la 800 la 1.300 de euro), Ion Mirea (estimate de la 400 la 600 de euro), George Catargi (estimate de la 600 la 800 de euro) şi Dan Hatmanu (estimate de la 1.000 la 1.200 de euro), notează Mediafax.

De la 400 la 16.000 de euro

De asemenea, licitaţia va cuprinde lucrări ale artiştilor Gheorghe Petraşcu, (estimate de la 400 la 16.000 de euro), Leon Alexandru Biju, (estimate de la 1.200 la 2.000 de euro), Paul Verona (estimate de la 800 la 900 de euro), Pericle Capidan, (estimate de la 300 la 400 de euro) şi Vasile Grigore (estimate de la 1.200 la 1.700 de euro).

Ilustratorii Orientului

În contextul temei alese, casa de licitaţii Goldart va evidenţia lucrările artistului Leon Alexandru Biju, remarcabile prin calităţile lor picturale. L. A. Biju s-a impus în perioada interbelică prin pictura sa viguroasă şi exotică.

Confraţi iluştri ca Şirato şi Oskar Han, dar şi critici eminenţi ca H. Blazian l-au apreciat ca pe unul dintre cei mai originali şi dotaţi „ilustratori” ai Orientului, fie că se refereau la perioada egipteană, fie la cea de la Balcic, cărora le-a dedicat importante expoziţii în 1934 şi 1936. În paralel, a expus la Tinerimea artistică, la Salonul Oficial şi la Arta română diverse alte teme, realizate cu aceeaşi stăpânire a mijloacelor de expresie.

„Natură statică”, „Natură statică cu pensule” şi „Interior” prezentate în licitaţia de joi a casei Goldart prezintă măiestria compoziţională şi virtuozitatea coloristică a pictorului român.

Info:

Potrivit comunicatului casei Goldart, lucrările pot fi văzute pe site-ul Goldart, dar şi în expoziţie, la sediul casei de licitaţii, luni şi marţi, între orele 9.00 şi 17.00, la Hotel Marshal Garden, miercuri, între orele 11.00 – 21.00, şi joi de la 11.00 la 19.00.

Foto credit: Casa Goldart (Site)

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]